Vyhľadávanie:

Kov v rukách mladých dizajnérov

Kov v rukách mladých dizajnérov

Metal Inspirations 2014 bude spätý s 10. výročím vstupu Slovenska do EÚ

Už po dvanásty raz sa zídu v druhej polovici tohto mesiaca v Košiciach mladí dizajnéri na medzinárodnom workshope Metal Inspirations 2014. Organizátori podujatia, Technická univerzita v Košiciach a spoločnosť U. S. Steel Košice, privítajú v dňoch 18. - 28. augusta študentov a pedagógov vysokých škôl a univerzít zameraných na dizajn z Česka, Maďarska, Nemecka, Poľska, Slovenska a Veľkej Británie.

Tvorba účastníkov workshopu bude spätá s desiatym výročím vstupu Slovenska do Európskej únie. Tomu je prispôsobená aj téma Ja, Európan, ktorá má inšpirovať mladých z rôznych kútov Európy na vytvorenie špecifických výtvarných a dizajnérskych diel z kovu, ktoré by symbolizovali motto Európskej únie - zjednotení v rozmanitosti. Tak ako aj po ostatné roky, tvorivou dielňou sa stane SOŠ Šaca, kde dizajnérom podajú pomocnú ruku tamojší skúsení majstri.

Diela, ktoré študenti a ich pedagógovia vytvoria v Košiciach počas desiatich dní, predstavia verejnosti na výstave v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...