Vyhľadávanie:

Krajina nádeje očami chlapcov a dievčat

Krajina nádeje očami chlapcov a dievčat

Vyhodnotili najkrajšie kresby výtvarnej súťaže zdravotne postihnutých detí

V pondelok, 9. júna, sa priestory i nádvorie Slovenského technického múzea v Košiciach premenili na Krajinu nádeje. Vernisáž výstavy rovnomenného názvu, ktorá sa tu uskutočnila už po ôsmy raz, ponúkala detský pohľad na svet plný túžob, prianí, snov i nádeje pretavený do všakovakých rozprávkových postavičiek, ale i prírody, zvieratiek, vesmíru...

"Pomocou kresieb chlapci i dievčatá prezentovali svoju fantáziu, pocity, nálady, predstavy. Všetky práce sú naozaj fantastické, ťažko bolo porote vybrať a oceniť tie najlepšie," nechala sa počuť podpredsedníčka Okresnej rady Slovenského zväzu zdravotne postihnutých v Košiciach Anna Šelepová. "Vidieť, že maľovanie deti baví..." Aj preto zväz pripravuje už začiatkom budúceho mesiaca na Zemplíne letný výtvarný tábor, v ktorom sa môžu malí umelci zdokonaľovať v rôznych výtvarných technikách.

Do tohtoročnej výtvarnej súťaže, ktorú podporila spoločnosť U. S. Steel Košice, sa zapojilo dovedna 175 detí z ôsmich špeciálnych základných škôl. Porota nakoniec vybrala pätnásť najlepších z nich. Na slávnostnom vyhlásení výsledkov, ktoré organizátori spojili s oslavami Medzinárodného dňa detí, vládla veselá nálada. O program sa postarala skupina Delo Del, žiaci zo ŠZŠ na Užhorodskej ulici svojim rovesníkom zaspievali i zahrali divadielko, na rad prišla aj diskotéka. Ešte predtým si však prevzali víťazi súťaže z rúk manželiek viceprezidentov košickej oceliarne Márie Kiraľvargovej a Marian Wilsonovej pekné a hodnotné darčeky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...