Vyhľadávanie:

Krajina nádeje

Krajina nádeje

V múzeu rozkvitli lúky, zažiarili mandaly, ožili dielka z hliny

V Slovenskom technickom múzeu v Košiciach v utorok, 8. septembra, rozkvitli lúky, zažiarili mandaly, ožili dielka z hliny. Najmä kapríky a srdiečka. A to všetko lemovalo nádherné leporelo, v ktorom každý list skrášľovala detská kresba viažuca sa na krátky rozprávkový príbeh. To všetko mohol obdivovať ten, kto prijal pozvanie Občianskeho združenia Slovenského zväzu zdravotne postihnutých a prišiel na vernisáž výstavy umeleckých prác chlapcov i dievčat.

"Vznikli počas letnej výtvarnej školy na Zemplínskej Šírave, ktorú sme v spolupráci so sponzormi, bola medzi nimi ako už tradične aj spoločnosť U. S. Steel Košice, zorganizovali v júli. Zúčastnilo sa na nej bezmála tridsať detí, od šesť do pätnásť rokov veku, ktoré sa pod vedením výtvarnej pedagogičky Zuzany Jantošovej učili rôznym výtvarným technikám. Ilustrácii rozprávky, koláži, batikovaniu, maľovaniu mandaly, modelovaniu, odlievaniu do sadry i do piesku," informovala na malej slávnosti, na ktorej sa zúčastnila a malým umelcom odovzdala malé darčeky aj Mária Kiraľvargová, manželka viceprezidenta USSK pre riadenie externých služieb a vzťahov, Zuzana Dujavová z košickej pobočky Slovenského zväzu zdravotne postihnutých SR.

"Deti boli veľmi šikovné, o čom svedčia aj ich práce na výstave. Sú naozaj fascinujúce, nechýba im umelecké cítenie autora, jedinečnosť," dodala. "Aj v ich mene sa chceme poďakovať všetkým, ktorí toto podujatie finančne podporili. Bez ich pomoci by sme len veľmi ťažko priebeh letnej výtvarnej školy po technickej stránke zvládli."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...