Vyhľadávanie:

Krasokorčuliarske nádeje s trofejami

Krasokorčuliarske nádeje s trofejami

Mladí krasokorčuliari z Kraso Centra Košice medzi najlepšími v Slovenskom pohári

Kraso
Úspešná trénerka krasokorčuliarok z Kraso Centra Košice Hanka Töcziková počas tréningu s Radkou Bártovou (vľavo) a Jacqueline Belenyesiovou (vpravo).

V piatok 1. apríla sa v Košiciach konala záverečná exhibícia víťazov Slovenského pohára v krasokorčuľovaní. V sezóne 2004/2005 si v tejto dlhodobej súťaži počínali mladí krasokorčuliari z klubu Kraso Centra Košice, ktorý sponzorsky podporuje U. S. Steel Košice, veľmi dobre.

V uplynulej sezóne sa z triumfu v Slovenskom pohári zo spomínaného košického klubu tešili v seniorskej kategórii Belenyesiová, medzi staršími žiakmi Smolík, zo starších krasokorčuliarskych nádejí Novella a z mladších dievčat Hriňáková. Navyše Kraso Centrum Košice získalo cennú trofej za celkovo najúspešnejší klub v tejto súťaži na Slovensku a trénerka Hanka Töcziková bola vyhodnotená ako najúspešnejšia trénerka, ktorá mala v tejto sezóne dve pretekárky na vrcholných podujatiach. Boli to Jacqueline Belenyesiová a Radka Bártová, ktoré získali na majstrovstvách Slovenska v Ružomberku zlaté medaily a stali sa majsterkami Slovenska vo svojich kategóriách.

Na základe týchto úspechov sa obidve kvalifikovali na vrcholné krasokorčuliarske podujatia v zahraničí. Staršia z nich, J. Belenyesiová, štartovala v Turíne na seniorských majstrovstvách Európy a o niečo mladšia šampiónka v kategórii junioriek Radka Bártová sa predstavila na juniorských majstrovstvách sveta, ktoré sa konali v kanadskom Kitcherene.

O ich účinkovaní na týchto vrcholných podujatiach nám trénerka H. Töcziková povedala: "Obidve patria medzi najlepšie krasokorčuliarky na Slovensku, ale v konfrontácii s európskymi a svetovými špičkami to mali veľmi ťažké. Najmä preto, že obidve štartovali o vekovú kategóriu vyššie, keď J. Belenyesiová, ktorá je ešte juniorkou, sa v Taliansku predstavila medzi 38 pretekárkami v seniorskej kategórii a staršia žiačka R. Bártová si zmerala sily na MS v konkurencii 44 junioriek. Napriek tomu, že obidve štartovali v silnej konkurencii po prvý raz, si počínali veľmi dobre. V Turíne obsadila Belenyesiová 26. miesto a Bártová skončila na 23. mieste. Cieľom obidvoch našich pretekárok bolo zajazdiť čo najlepšie, získať skúsenosti medzi najlepšími európskymi a svetovými krasokorčuliarkami a na vlastnej koži okúsiť atmosféru týchto šampionátov. Obidve sú prísľubom pre budúcnosť slovenského krasokorčuľovania."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...