Vyhľadávanie:

Krasokorčuliarsky sviatok v Steel aréne

Krasokorčuliarsky sviatok v Steel aréne

V dňoch 11. - 15. septembra 2013 sa v Košiciach uskutoční svetová juniorská Grand Prix krasokorčuliarov. "Budú to prestížne krasokorčuliarske preteky, ktoré sú zaradené do medzinárodného kalendára ISU (Medzinárodná korčuliarska únia). Vo svete je o usporiadanie tohto podujatia každý rok veľký záujem. O tom, že sa preteky podarilo získať pre Slovensko a konkrétne pre naše mesto, sa pričinil fakt, že Košice sú v roku 2013 Európskym hlavným mestom kultúry a Steel aréna spĺňa všetky pravidlá ISU na usporiadanie pretekov," informoval podpredseda Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu a riaditeľ pretekov Vladimír Čuchran.

Členom organizačného výboru juniorskej Grand Prix je aj náš spolupracovník z divízneho závodu Doprava Miroslav Hriňák, ktorý spresnil seriál pretekov: "Tak ako po iné roky, aj v roku 2013 súťaž pozostáva z ôsmich pretekov, ktoré zavŕši finálové podujatie. Séria sa začala v auguste v lotyšskej Rige, pokračovať bude v hlavnom meste Mexika - Mexiku City. Treťou zastávkou budú Košice. Naše mesto bude jedným zo štyroch miest (súťaží sa v ôsmich), v ktorých diváci uvidia súťaže všetkých krasokorčuliarskych kategórií (juniori, juniorky, športové dvojice i tanečné páry). Očakávame vysokú účasť štartujúcich - 120 pretekárov a pretekárok, ktorých bude sprevádzať takmer 80 činovníkov, trénerov a zástupcov zväzov z tridsiatich štátov. Veríme, že juniorská Grand Prix dostane krasokorčuľovanie viac do povedomia fanúšikov v Košiciach. Naším cieľom je v budúcnosti uspieť s kandidatúrou na pridelenie niektorého z juniorských alebo seniorských šampionátov európskeho či svetového významu."

Diváci budú mať do hľadiska po celý čas vstup voľný. Pre všetkých, ktorí holdujú tomuto športu, bude určite skvelým zážitkom vidieť mladú nastupujúcu svetovú krasokorčuliarsku špičku naživo a nie iba v televízii. A to sa často nestáva.

Po Košiciach bude svetový seriál krasokorčuliarskych pretekov pokračovať v Ostrave, potom v poľskom Gdaňsku, v hlavnom meste Bieloruska Minsku, v estónskom Talline a posledné vystúpenie mládežníckeho výkvetu sveta bude v decembri v japonskej Fukuoke.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...