Vyhľadávanie:

Kreslo pre Johna Goodisha

Kreslo pre Johna Goodisha

Vo štvrtok 16. februára sa uskutočnila ďalšia tlačová konferencia pred udalosťou desaťročia - slávnostným otvorením Steel Arény, zimného štadióna L. Trojáka v Košiciach. K novinárom sa prihovorili prezident U. S. Steel Košice David H. Lohr, viceprezident pre strategické implementácie a zároveň aj viceprezident OZ Košická aréna Anton Jura, prezident OZ Košická aréna Ľubomír Veme a zastupujúci primátor František Knapík. Medzi novinárov prišiel aj John H. Goodish s manželkou Kitty.

"Je pre mňa poctou byť tu, na tomto mieste, je to pre mňa historický a zároveň emocionálny deň," povedal Goodish. "Keď som prišiel po prvýkrát do Košíc na prelome rokov 1996/97, každý sa ma pýtal, čo bude s košickým hokejom. Hovoril som, treba vyčkať. Dokončený štadión považujem za akési svoje tretie dieťa v U. S. Steel Košice. Prvým bol vznik spoločného podniku VSŽ U. S. Steel v pocínovni, druhým prevzatie košických železiarní spoločnosťou U. S. Steel a tretím je tento nádherný zimný štadión, ktorému by sa určite potešili aj hokejisti Pittsburghu."

Ako ďalej povedal, na tom, že Košičania majú tento krásny športový stánok, sa podieľalo veľa ľudí - Košičania, bývalý primátor Zdenko Trebuľa, vláda SR, ktorá na dostavbu uvoľnila financie, členovia OZ Košická aréna, a samozrejme, mnohí ľudia z U. S. Steel Košice. David H. Lohr na tlačovke konštatoval, že košické železiarne prispeli na štadión nielen finančne, ale aj administratívne, koordinovali všetky práce.

O vstupenky na otvárací ceremoniál bol medzi fanúšikmi hokeja veľký záujem. Ako informoval Ľubomír Veme, veľký záujem je aj o vstupenky na prvý extraligový zápas, ktorý sa uskutoční 3. marca 2006. V predaji sú od pondelka 20. februára, v cene 100, 120 a 150 korún so zľavami pre deti.

Anton Jura potom odovzdal Johnovi Goodishovi čestné členstvo v OZ Košická aréna s voľnou vstupenkou na všetky podujatia v Steel Aréne. Pre Johna Goodisha je na štadióne pripravené kreslo s jeho menom a vždy, keď príde do Košíc, bude môcť zhliadnuť podujatie v Steel Aréne. Po tlačovej konferencii Steel Arénu navštívil aj Mons. arcibiskup metropolita Alojz Tkáč a zimný štadión vysvätil.

Ako sme už v Oceli východu informovali, na návštevníkov otváracieho ceremoniálu čaká atraktívny program, vystúpia mnohé hviezdy šoubiznisu, lahôdkou bude zápas hviezd HC Košice- Sparta Praha.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...