Vyhľadávanie:

Krv darovali priamo v Steel aréne

Krv darovali priamo v Steel aréne

Nemocnica Košice-Šaca a HC Košice sa opäť spojili pre dobrú vec a zorganizovali druhý ročník Oceliarskej kvapky krvi. Darovať krv priamo na plochu Steel arény prišli v utorok 28. júna dvanásti hráči, hokejoví fanúšikovia aj zamestnanci HC Košice. Dobrovoľní darcovia tak odovzdali viac ako dvanásť litrov krvi.

Krv je vzácna v každom čase, leto je však špecifické. Potrebujú ju obete úrazov a nehôd, ľudia podstupujúci operácie, pacienti liečiaci sa na leukémiu, nádorové ochorenia, ochorenia krvných buniek. Využitie krvi získanej od dobrovoľných darcov je preto obrovským prínosom. Veľká vďaka patrí všetkým chlapcom, ktorí prišli na netradičnú akciu do Steel arény – Petrovi Bartošovi, Marekovi Bartánusovi, Radekovi Deylovi, Dominikovi Riečickému, Jiřímu Vašíčkovi, Ondřejovi Šmachovi, Eduardovi Šedivému, Jakubovi Sujovi, Tomášovi Hričinovi, Christiánovi Michalčinovi, Ivanovi Jankovičovi, Jurajovi Milému. „Veľmi kvitujeme fakt, že sa HC Košice rozhodol podobnú akciu zorganizovať aj tento rok. Prostredie Steel arény je pre lekársky tím síce netradičné, ale o to viac si vážime možnosť odoberať krv práve tu,“ uviedla primárka oddelenia hematológie a transfúziológie MUDr. Anna­mária Bratková.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...