Vyhľadávanie:

Krv darovali v telocvični

Krv darovali v telocvični

V utorok 27. júna 2017 sa košickí hokejisti opäť zviditeľnili. Pätnásti hráči z ich kádra sa zúčastnili 3. ročníka Oceliarskej kvapky krvi. Odber sa konal v telocvični ZŠ Považská, kde sa na svojich idolov z ľadu prišli pozrieť nielen žiaci spomínanej školy, ale aj ďalší záujemcovia o tento humánny čin.

O samotný odber sa postaral tím Hematologicko-transfúziologického oddelenia Nemocnice Košice-Šaca a. s. Jeho primárka MUDr. Annamária Bratková na adresu dobrovoľných darcov krvi z hokejového klubu HC Košice poznamenala: „Je to úžasná vec, ak niekto chce darovať krv inému a pritom ani netuší, komu tým pomôže. Hokejisti idú v tomto smere príkladom najmä pred prázdninami, keď máme najväčší nedostatok krvi. Ďakujeme všetkým, ktorí svojou krvou pomáhajú pri záchrane ľudských životov.“ Tento počin hokejistov kvitoval aj lekár mužstva MUDr. Jozef Kubašovský, ktorý podotkol: „Opäť sa potvrdilo, že naši hráči sa radi podieľajú na tejto akcii. Teší ma, že  odvahu našli aj tí, ktorí v našom tíme v minulosti neboli.“     

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...