Vyhľadávanie:

Kto z koho vo východniarskom derby

Kto z koho vo východniarskom derby

Majstrovský tím HC Košice rozohral na domácom ľade semifinálovú sériu play-off s Popradom

Majstrovská sezóna 2014/2015 hokejovej Tipsport extraligy sa pomaly končí. V pondelok 16. marca sa úvodným zápasmi začala semifinálová séria play-off, v ktorej hrajú dvojice Košice - Poprad a Nitra - Banská Bystrica. Z nášho pohľadu bola predchádzajúca štvrťfinálová séria, v ktorej mali hokejisti HC Košice za súpera ôsmy celok tabuľky po základnej časti súťaže - ŠHK 37 Piešťany, veľmi náročná. S týmto mužstvom máme už svoju skúsenosť, hoci sme sa s ním v slovenskej extralige v play-off stretli len po druhý raz. Hokejisti Piešťan boli totiž v uplynulej sezóne našim semifinálovým súperom a aj vlani museli naši hráči v boji o postup do finále s ním odohrať až šesť zo siedmich možných zápasov. Podobne ako vlani, aj teraz Piešťanci, ktorí hrajú najvyššiu hokejovú súťaž iba tretiu sezónu, nášmu tímu tuho vzdorovali. Stav bol po štyroch stretnutiach (dve doma a dve vonku) na zápasy nerozhodný 2:2. Keď v piatom vzájomnom súboji v Steel aréne zverenci trénera Petra Oremusa svojho súpera deklasovali vysoko 7:0, dalo sa predpokladať, že im postup do semifinále neujde a v šiestom vzájomnom stretnutí na ľade v Piešťanoch zvíťazia. Tak sa aj stalo. Naši úradujúci majstri zdolali v utorok 10. marca ambiciózny tím v kúpeľnom meste 3:0 a na zápasy vyhrali vo štvrťfinále 4:2.

Semifinálovú sériu play-off potom rozohrali v pondelok tohto týždňa na domácom ľade s Popradom. Štart sa im vydaril. Hoci Košičania v priebehu stretnutia prehrávali 2:4, v rozpätí necelých štyroch minút v závere východniarskeho derby tromi gólmi otočili vývoj duelu vo svoj prospech a napokon zvíťazili 5:4. V sérii sa tak na zápasy dostali do vedenia 1:0. Po zápase šťastím žiaril náš útočník Jakub Suja, ktorý sa blysol jedným gólom i asistenciou. Na margo zaslúženého víťazstva svojho tímu poznamenal: "Celý zápas sme hrali nátlakovo. Skúšali sme často a z každej pozície strieľať, ale až v závere nám to tam padalo. Môj vyrovnávajúci gól na 4:4 je zatiaľ najcennejší v košickom drese, ale verím že mužstvu pomôžem aj ďalšími gólmi. Sme šťastní, že víťazstvo sa nám v hektickom závere podarilo doslova vydrieť."

Včera, 17.3., po uzávierke Ocele východu, odohrali zverenci trénera P. Oremusa druhý semifinálový zápas na domácom ľade, ktorého výsledok sme nepoznali.

Fanúšikom pripomíname, že tak ako vo štvrťfinále, aj v semifinále sa hrá na štyri víťazné zápasy. Ďalšie dve stretnutia s Popradom odohrajú hokejisti HC Košice na ľade súpera v piatok 20. 3. a v sobotu 21. 3. Prípadný piaty duel by sa potom hral v utorok 24. 3. v našej Steel aréne, šiesty súboj vo štvrtok 26. 3. v Poprade a posledné siedme stretnutie by bolo na programe v sobotu 28. 3. v Košiciach.

Je zaujímavé, že v doterajších 22 sezónach sa Košičania prebojovali do semifinále po dvadsiaty raz a od sezóny 2007/2008 hrali vo finále sedemkrát za sebou. Na svojom konte majú sedem majstrovských titulov. V samostatnej slovenskej extralige sa z nich tešili v rokoch 1995, 1996, 1999, 2009, 2010, 2011 a 2014.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...