Vyhľadávanie:

Kvalitná oceľ, bezpečná jazda

Kvalitná oceľ, bezpečná jazda

Výstava Autá na ľade zaujala aj viceprezidenta USSK Johna B. Petersa

Pre milovníkov motorizmu pripravila agentúra Bocatius v Steel Aréne už druhý ročník Autosalónu na ľade, ktorý trval tri dni. Videlo ho približne 12 tisíc návštevníkov a mali čo obdivovať. Expozícia predstavovala vyše 70 áut, motocykle, štvorkolky, skútre, vodné skútre, 22 svetových značiek. Väčšina áut boli novinky.

"Pre veľký záujem návštevníkov budeme v tejto tradícii pokračovať. Celoštátne výstavy sa zväčša organizujú v Bratislave alebo v Nitre, ale aj regionálne majú svoj význam. Vystavovatelia sú z celého Slovenska, ťažisko je na domácich predajcoch áut. Domnievam sa, že dnes už nestačí divákom len výstava, preto sme ju obohatili aj o večer Majstrov volantu v spolupráci so Slovenskou asociáciou motoristického športu a vyhodnotili sme najlepších automobilových pretekárov SR za uplynulú sezónu," povedal šéf agentúry Bocatius Róbert Šalata, ktorá sa orientuje na organizovanie výstav.

Návštevníci autosalónu, väčšinou muži a deti, sa často pristavovali pri terénnych vozidlách, a, samozrejme, nemohli si nevšimnúť svetoznámy športiak Lamborghini Gallardo, nové typy značky Kia, Toyotu Corollu sedan, najnovšie typy značky Pegueot či Seat. Pri Mercedese sme zbadali známeho košického športovca, bývalého hokejistu Vincenta Lukáča.

"Mojím celoživotným hobby sú autá a muzika. Vždy som túžil po dobrom aute, dnes jazdím na BMW, ale je veľa dobrých značiek, vývoj išiel míľovými krokmi dopredu. Na výstave ma očaril SAAB, je to neuveriteľné auto, ale aj džípy rôznych značiek. Veľký pokrok urobila Kia i Škoda. Keby som si v súčasnosti kupoval auto, určite by som si vybral Octaviu," ukázal na ospevovaný model a vzápätí odpovedal na našu otázku, či sa považuje za dobrého vodiča? "Ani jeden vodič nie je dokonalý, myslím tým aj seba, na ceste sa môžu kedykoľvek vyskytnúť nevyspytateľné situácie. V živote som mal tri vážne kolízie a som rád, že žijem. Kvalitné auto neraz zachráni šoférovi život. Mám rád rýchlosť, ale nie som fanatik, viem, čo si môžem na ceste dovoliť. Žiaľ, mladí vodiči si to neuvedomujú, majú rýchle autá, nevedia, ako sa takéto auto môže správať na vozovke, neraz precenia svoje sily, neprispôsobia rýchlosť našim cestám a výsledkom sú vyhasnuté mladé ľudské životy."

Tesne pred vyhlásením najlepších motoristických športovcov sme sa pristavili aj pri Ondrejovi Szilágyimu z Novej Bane, predajcovi áut značky Fiat, ktorý v minulosti jazdil motocross. Okrem iného viackrát úspešne pretekal i na Zelenom dvore pri Košiciach. Na tento šport má veľmi milé a pekné spomienky. A dodnes preteká.

"Som tu ako hosť a môj syn, Peter, je majstrom Slovenska na automobilových okruhoch triedy do 1400 m3. Aj môj druhý syn Ondrej preteká. Prezreli sme si výstavu, upútali nás najmä veteráni, sú to krásne autá." A my ešte prezradíme, že v rodine Szilágyovcov sa motorizmu venuje celá rodina, donedávna pretekala aj manželka Anna, starý otec Ondrej Szilágyi st. a svokra Magdaléna Kasalová predávali autá. Výstavu áut obohatilo vyhlásenie výsledkov najlepších automobilových pretekárov SR za uplynulú sezónu, za prítomnosti prezidenta SAMŠ Dušana Kobliška. Medzi ocenenými pretekármi nechýbali Peter Jureňa, majster Európy pretekov automobilov do vrchu, rovnako úspešný Vladimír Gábriš, Igor Drotár, či Jozef Béreš, jr. a ďalší. Ceny víťazom odovzdali predstavitelia mesta Košice, športu, Tempusu Bavaria i hutníckeho gigantu U. S. Steel Košice, jedného z partnerov podujatia. Šarmantného viceprezidenta Johna B. Petersa sme sa pri odchode opýtali, ako hodnotí výstavu Autá na ľade?

"Na tejto výstave som prvýkrát, je tu veľa pekných áut so zaujímavým dizajnom. Mnohé majú v sebe oceľ, ktorú vyrába práve U. S. Steel Košice. Novú pozinkovaciu linku sme postavili najmä preto, aby sa vyrábali takéto kvalitné vozidlá. Ja vlastním auto VOLVO a už v mladosti som v Spojených štátoch priľnul k autám, trávil som pri nich veľa času. Uvedomujem si, aká je dôležitá bezpečnosť na cestách. I na našej novej pozinkovacej linke máme napísané: Kvalitná oceľ - bezpečná jazda. Rád jazdím po vašej krajine, obdivujem zámky, hrady a nádhernú prírodu. To všetko mám rád."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...