Vyhľadávanie:

Kvalitné výkony pod tropickým slnkom

Kvalitné výkony pod tropickým slnkom

V Medzeve sa po druhýkrát uskutočnilo podujatie Rodiny športujú

Doškoľovacie stredisko v Medzeve sa v sobotu 15. augusta zmenilo na oázu športu. A to doslova. Po roku sa doň vrátilo populárne podujatie Rodiny športujú a vyšlo na výbornú. Príjemné prostredie vsadené do všadeprítomnej zelene aspoň čiastočne eliminovalo páľavu, ktorá v ten deň panovala. Možnosť zmerať si sily vo futbale, volejbale, stolnom tenise, šípkach a kolkoch, k tomu bohatý kultúrny a animátorský program, sľubovali zábavu pre všetky vekové kategórie. Športuchtiví železiari spoločne so svojimi blízkymi začali prichádzať do doškoľovacieho strediska už od ôsmej hodiny ráno. O deviatej, na kedy bol naplánovaný oficiálny štart podujatia, sa v areáli nachádzalo vyše tristo ľudí.

NOVINKOU BEŽIACI PÁS

„Vážené kolegyne, kolegovia, členovia veľkej rodiny U. S. Steel Košice, dovoľte, aby som vás čo najsrdečnejšie privítal na deviatom ročníku podujatia Rodiny športujú. Želám vám krásny deň a aby ste si ho čo najviac užili,“ zneli úvodné slová na privítanie, ktoré železiarom adresoval viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák. Potom moderátorka upriamila pozornosť na bežiaci pás, ktorý sa nachádzal hneď vedľa pódia. „Tento pás je pripravený pre všetkých, ktorý si chcú zabehať a zároveň pomôcť dobrej veci. Počas trvania podujatia budeme sčítavať prebehnutú vzdialenosť a na konci dňa ju vynásobíme eurami. Výslednú sumu venujeme jednej z rodín zapojených do projektu Sme s vami v pravý čas,“ uviedla. Na mysli mala rodiny Pahuliovcov, Lackovcov, Vaškovcov, Pástorovcov, Kovácsovcov, Vnenčákovcov a Horváthovcov, ktoré na podujatí nechýbali a aktívne sa zapojili do športových aktivít. Medzi hutníkov prišli tiež chlapci a dievčatá z nami podporovaných detských domovov v Sečovciach a Nižnej Kamenici.

RUŠNO NA VŠETKÝCH ŠPORTOVISKÁCH

Po slávnostnom otvorení podujatia sa železiari a ich rodinní príslušníci rozpŕchli na športové stanovištia. Rušno bolo od začiatku na oboch futbalových ihriskách. V dobré umiestnenie veril Marek Iglai z divízneho závodu Mechanika, ktorý sa v jednom tíme predstavil s dcérou Andreou a kolegom Mikulášom Kubom so synom Mikulášom mladším. „Aďa sa aktívne venuje futbalu, tak dúfam, že niečo uhráme. Mladšia dcéra skúša šťastie v kolkoch,“ nechal sa počuť a rozbehol sa na ihrisko, kde už na jeho tím čakali súperi. So zložením družstva rozhodne nemal problém valcovač Ľubomír Pástor. Spoluhráčov mu robili piati synovia - Ľubo, Samo, Dávid, Timo a Gabo.

Druhým kolektívnym športom v Medzeve bol volejbal. Pôvodne sa prihlásili štyri družstvá, no nakoniec prišli len dve – tím Šmolkovia a tím Žabky. Od začiatku bolo teda jasné, že vzájomný zápas bude rovno finálový. Oba tímy si preto zahrali niekoľko duelov. Po vyhodnotení sa nakoniec z víťazstva tešili Žabky.

„Pätnásť, deväť, štyri...,“ ozývalo sa zo stanovišťa, kde sa počítali body po hodoch šípkami. So synom Matúšom práve triafal do terča Jozef Hrčka z útvaru generálneho manažéra pre centrum excelentnosti nákupu USSK. „Koľko som uhral bodov, to neviem. Spočíta to rozhodca. Ale mohol som hádzať aj lepšie,“ zhodnotil svoj výkon a dodal: „So synom ideme o chvíľu na pingpong. Hrá ho na výkonnostnej úrovni. Vlani skončil na majstrovstvách východného Slovenska v štvorhre na treťom mieste. Som zvedavý, ako sa nám dnes bude dariť.“

Za dverami klubovne sa odohrávali zápasy v stolnom tenise v kategórii do 13 rokov. Keď sa pootvorili dvere, za zeleným stolom sme našli hrať Králikovcov proti Maliarovcom. Podľa rýchlosti loptičky bolo jasné, že si nič nedarovali. Ďalšie zápasy v kategórii nad 13 rokov sa odohrávali pod holým nebom za budovou na parkovisku.

Vzhľadom na teploty, ktoré vládli vonku, to mali najpríjemnejšie kolkári. Na dvoch interiérových dráhach bol neustály ruch, keďže sa prihlásilo dosť záujemcov. „Nebolo to vôbec jednoduché. Získala som pätnásť bodov,“ skonštatovala Elena, manželka Vladimíra Kušniráka z BSC. Ten sa tiež zapojil do súťaže s dcérou Martinou.

Aktívne športovali aj chlapci a dievčatá z detských domovov v Sečovciach a Nižnej Kamenici. „Prišlo sedem detí a štyria vychovávatelia. Naši si to veľmi užívajú, súťažia vo futbale, kolkoch, stolnom tenise a šípkach. Niektorých máme zapojených aj do tanečného workshopu, ktorý organizuje DS Studio. Pre naše deti je dnešný deň nezabudnuteľným zážitkom,“ skonštatovala vychovávateľka z DD Sečovce Amélia Hančinová. Rovnako si deň užila aj druhá skupina, chlapci a dievčatá z Nižnej Kamenice, ktorí zápolili v rovnakých športových disciplínach.

NEČAKANÁ SPRCHA

Počas obedňajšej siesty účastníkov bavili kúzelník Marco a gitarové duo ART COUSTIC. Po celý deň bol účastníkom k dispozícii aj stan zdravotnej poisťovne, kde ponúkali rôzne vyšetrenia. Veľký úspech zožali aj chlapi zo Závodného hasičského útvaru USSK, ktorí v najväčšej poludňajšej páľave ponúkli príjemné ochladenie. Z hasičského auta vypustili na trávnik niekoľko kubíkov vody. Nečakanú sprchu využili mnohí detskí i dospelí návštevníci.

Úderom štrnástej hodiny a tridsiatej minúty sa zastavil bežiaci pás. Počas dňa sa na ňom vystriedali mnohí, boli medzi nimi napríklad aj viceprezident M. Pitorák či naše maratónske stálice Alžbeta Tiszová a Erika Billá. Nakoniec sa spoločne podarilo zabehnúť 45 kilometrov. Prenásobením sumou štyri eurá za kilometer sa výsledná suma vyšplhala na slušných 180 eur. Pri žrebovaní sa šťastie usmialo na rodinu Ľubomíra Pástora. Špeciálnu cenu, víkendový pobyt v doškoľovacom stredisku v Medzeve, vyhrala rodina Ferdinanda Horvátha.

Záver športového dňa patril vyhlasovaniu víťazov. Radosť z výkonov mali všetci účastníci podujatia. Slnečnú a horúcu sobotu strávili v pohybe v príjemnom prostredí doškoľovacieho strediska.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...