Vyhľadávanie:

Kvarteto bez prehry

Kvarteto bez prehry

Po týždňovej prestávke pokračuje v Steel Aréne hokejový šampionát o majstra U. S. Steel Košice

V tomto týždni je na ľade Steel Arény skutočne rušno. Päť dní má vyhradený náš hokejový šampionát, jedine v piatok, 1. februára, sa v extraligovom zápase predstavia hokejisti HC Košice v súboji proti Popradu. V pondelok, 28. januára, sa stretli Vysoké pece s tímom BSC Europe a po nich hrali hokejisti spoločného mužstva SVa + Zušľachťovne proti Doprave. Kým v prvom zápase podľa predpokladov zvíťazili favorizovaní vysokopeciari a udržujú si svoju neporaziteľnosť, v druhom súboji došlo k prvému prekvapeniu. Z vlaňajška bronzoví valcovači podľahli hráčom z Dopravy. I napriek tomu, že sme v uplynulom čísle Ocele východu v našej poznámke poukázali na iskrenie na ľade, aj v pondelok sa to v stretnutí SVa + Zušľachťovne - Doprava opäť stalo. Vplyvom nepriaznivo sa vyvíjajúceho skóre v neprospech favorita z SVa + Zušľachťovne a najmä vinou rozhodcov, ktorí netrestali tvrdú hru a vulgarizmy na ich adresu, sa hralo príliš nervózne. Hráči sa potom nedokázali sústrediť na hru a ani z istých šancí nevedeli streliť gól. Až po upozornení v prestávke pred poslednou tretinou pískali rozhodcovia ako na basketbale. Každý dotyk hráča s protihráčom a na ľade bol pokoj. Včera sa hrali stretnutia Expedícia - BSC Europe a Koksovňa - Doprava, dnes sú na programe tiež dva zápasy, o 18. hodine sa stretnú Energetika - Koksovňa a o 19.30 hod. TVa - Expedícia. Zajtra, 31. januára, sa hrajú zápasy BSC Europe - Vedenie (o 18. hodine) a Doprava - Oceliareň (o 19.30 hod). V sobotu sa hrá už o 15. hodine súboj SVa + Zušľachťovne - Koksovňa a o 19.30 hod. Vysoké pece - Expedícia.

V budúcom týždni je program nášho hokejového šampionátu nasledovný: v pondelok, 4. februára, o 18. hodine Údržba - TVa a o 19.30 hod. ZHD - Energetika. V utorok, 5. februára, to budú dva šlágre šampionátu, keď o 18. hodine sa stretnú Oceliareň - SVa + Zušľachťovne a o 19.30 hod. Vedenie - Vysoké pece.

V doterajšom priebehu majstrovstiev si najlepšie počína kvarteto Oceliareň, Vysoké pece, Vedenie a Doprava, ktoré je zatiaľ bez prehry. Výsledky zápasov v skupinách, ktoré sa hrali v uplynulom týždni a v pondelok tohto týždňa.

A skupina

Oceliareň - ZHD 12:3 (3:2, 5:0, 4:1)
Oceliari sa síce už v 42. sekunde dostali do vedenia, lenže o minútu na to hostia vyrovnali a favorizovanému súperovi boli vyrovnaným partnerom. V závere 1. tretiny sa domáci dostali do dvojgólového vedenia, hráči ZHD však stačili ešte znížiť. Až v ďalších dvoch tretinách oceliari zlomili odpor súpera a svoju hernú prevahu dokázali vyjadriť aj presnými zásahmi. Strelecky sa zaskvel Štefáni, autor štyroch gólov, 2 góly zaznamenal Tóth, po jednom góle pridali Guzi, Kovaľ, Dzurila, Franc, Veselovský a Trubiroha. Za ZHD bol dva razy úspešný Biščák, jeden gól strelil Maňkoš.

SVa + Zušľachťovne - Doprava 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Favorizovanému tímu domácich nevyšiel úvod a už v 5. minúte inkasovali z hokejky skúseného bývalého prvoligistu VSŽ Hriňáka. Tento gól ich natoľko deprimoval, že namiesto vyrovnania trafili valcovači trikrát žrď súperovej bránky. Hostia trpezlivo vyčkávali na ďalšiu šancu a tá prišla v 12. minúte, keď Slebodník dostal svoj tím do dvojgólového vedenia. Druhá tretina mala vyrovnanejší priebeh, najprv Paško znížil na 1:2, ale na druhej strane o minútu neskôr Nikitinskij upravil na 1:3. V nervóznom závere mali domáci viac z hry, tri razy sa ich hráči dostali do brejkov, ale ani jednu šancu nevyužili.

B skupina

Vedenie - Údržba 6:0 (1:0, 1:0, 4:0)
Domáci sa ťažko rozbiehali, proti dôraznej obrane hostí sa v úvodných dvoch tretinách dokázali iba dvakrát strelecky presadiť. Hostia prekvapili dôraznou obranou a z niekoľkých protiútokov mohli aj skórovať. Až v záverečnom dejstve hokejisti z Vedenia zvýšili útočnú aktivitu, dostali súpera pod tlak, ktorý zúročili aj číselne. Autormi gólov víťazného celku boli Bolf, Kuzár, Štofka, Lang, Nižník a Rogers.

Vysoké pece - BSC Europe 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Aj v tomto meraní síl bol veľkým favoritom domáci celok. Nováčik šampionátu z BSCe sa predstavil ako veľmi snaživý, ambiciózny tím a iba vďaka nevýraznému zakončeniu ich útočných akcií si vysokopeciari udržiavali čisté konto. V úvodných dvoch tretinách získali domáci zásluhou strelecky disponovaného Krušpána dvojgólový náskok. Hostia boli v záverečnom dejstve blízko ku streleniu aspoň čestného úspechu, ale Grimplini nepremenil trestné strieľanie. Domáci si potom poistili zaslúžené víťazstvo ďalšími dvoma gólmi, ktorých autorom bol Živčák.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...