Vyhľadávanie:

Láka ho kabína hokejistov

Láka ho kabína hokejistov

Ako ho nepoznáte

Do redakcie nám zavolali viacerí zamestnanci zo Studenej valcovne, ale i mnohí rekreační športovci a nevedeli si vynachváliť "zlaté" ruky maséra Mariána Voláka. Dobrý chýr ma teda nasmeroval priamo do priestoru sauny, ktorá je neďaleko vrátnice č. 3 v objekte šatne. "Marián každú chvíľu príde, masíruje totiž až od jedenástej hodiny. Viete, on nie je tu zamestnaný, masírovanie je jeho hobby a tak masíruje len popri zamestnaní," privítala ma saunárka pani Mária Pilipčincová, ktorá v železiarňach pracuje vyše 38 rokov, v saune je už štvrtý rok.

Ani Marián Volák nie je v U. S. Steel Košice žiadny nováčik, v železiarňach pracuje už dvadsať rokov. Začínal v roku 1986 v kyslikárni v závode Energetika, po vojenčine sa premiestnil do dvojky Oceliarne, až napokon si našiel "flek" na kontižihárni v DZ Zušľachťovne. "Pracujem na zmeny, a tak do sauny chodím vlastne brigádovať v čase, keď mám voľno," rozhovoril sa Marián Volák, okrem iného aktívny tanečník folklórneho súboru Omladina v Košiciach a pokračoval: "Dnes som tu po dvojtýždňovej prestávke, boli sme totiž s naším súborom na umeleckom turné v Izraeli. I keď je moje priezvisko športovcom známe, mladší brat Roman je totiž 15-násobným majstrom sveta v kickboxe - hudobné formy, so športom vlastne nemám nič spoločné. Ako som sa k masírovaniu dostal? Raz ma brat zavolal na tréning, aby som mu po cvičení skúsil rozmasírovať natiahnutý sval v ramene. Celkom som to zvládol, potom ma požiadali o masáž aj ďalší jeho kamaráti z klubu a tak sa mi to razom zapáčilo. Neskôr som si urobil deväťmesačný zdravotný kurz maséra a dnes som držiteľom medzinárodného certifikátu na toto povolanie. Už by som vlastne mohol robiť profesionálneho maséra. Tu v saune DZ Studená valcovňa masírujem tretí rok a možno, som mnohým zamestnancom pomohol obnoviť činnosť ich stvrdnutého svalstva. Postupne sa osmelili prísť aj rekreační športovci z U. S. Steel, najmä bežci, cyklisti, futbalisti, ale aj iní, ktorých "seklo" v krížoch, alebo vplyvom sedavého zamestnania nedokázali plynulo otočiť hlavou, či zodvihnúť ruku, nohu, prípadne ich často pichá v chrbte."

Keď má voľno a postaví sa za masážny stôl, tak v ten deň sa pod jeho rukami vystrieda od desať do dvadsať ľudí. Záleží od toho, koľko jedna masáž trvá, niekedy je to pol hodina, ale aj hodina i viac, či je to klasická alebo reflexná masáž. Jeho snom je raz si vyskúšať masírovať profesionálnych extraligových hokejistov HC Košice. Netlačí sa na miesto ich maséra, ale aspoň raz si to pri ňom vyskúšať a naučiť sa niečo nové v tejto profesii. V týchto priestoroch sa nielen masíruje, je tam aj sauna a bazén, takže aj takí zamestnanci, ktorí neobľubujú masírovanie, si v rámci relaxu prídu na svoje. Všetci železiari sú tam vítaní.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...