Vyhľadávanie:

Lekári dočasne v iných priestoroch

Lekári dočasne v iných priestoroch

Rekonštrukcia očnej a ORL ambulancií v budove polikliniky

Ak sa chystáte navštíviť očného lekára alebo ušno - nosno - krčného lekára v budove polikliniky vo Vstupnom areáli U. S. Steel Košice, nebuďte prekvapení, ak ich nenájdete na zvyčajnom mieste. Koncom minulého týždňa sa presťahovali. Nie natrvalo, iba dočasne a nie ďaleko. Očná ambulancia je umiestnená na tom istom poschodí pri ordinácii kožného lekára a ušno - nosno - krčné pri röntgene na prvom poschodí. Dôvodom je rekonštrukcia starých ambulancií.

"Budova postavená v šesťdesiatych rokoch už nevyhovuje súčasnosti po mnohých stránkach," vysvetľuje vedúci odboru hospodárska správa U. S. Steel Košice Ján Janeček. "V minulom roku sme začali s výmenou okien, upravili sme strechu terasy a v obnove pomaly pokračujeme. Začíname s prestavbou dvoch ambulancií polikliniky na druhom poschodí a v auguste sa pustíme do obnovy vonkajšieho plášťa budovy."

Stavbári sa do vyprázdnených priestorov nasťahovali v pondelok tohto týždňa. "Predpokladáme, že s prácami budú hotoví v druhej polovici septembra," informuje manažér projektu z odboru riadenie projektov U. S. Steel Košice Ľudovít Kunák. " Budú rekonštruovať podlahy, linoleum nahradí dlažba, niekde budú i plávajúce podlahy, vymenia obklady na stenách, samozrejmosťou sú nové omietky a maľby a urobia tiež dispozičné zmeny priestorov, aby viac vyhovovali štandardom v zdravotníctve. Personál bude mať tiež nové hygienické zariadenie."

"Obnovou získajú predovšetkým pacienti," hovorí hlavná sestra polikliniky Oľga Adamková. "Budeme im môcť poskytovať komfortnejšie služby, ktoré sa odrazia najmä v skrátení času čakania na vyšetrenie." Kým doteraz ordinoval iba jeden lekár - očiar a jeden krčiar, po rekonštrukcii budú ordinovať v obidvoch ambulanciách, ktoré sú železiarmi, najmä kvôli preventívnym prehliadkam, hojne navštevované, po dvaja lekári.

Zaujímali sme sa tiež, či budú ambulancie vybavené novými prístrojmi. "Jednoznačne. Nové prístroje sme zakúpili už aj do súčasných ambulancií a máme objednané ďalšie špeciálne vybavenie," odpovedal na našu otázku riaditeľ Nemocnice Košice - Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica Juraj Vančík.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...