Vyhľadávanie:

Letná olympiáda košických železiarov má dvadsať rokov

Letná olympiáda košických železiarov má dvadsať rokov

V sobotu 28. augusta 2010 sa golfovým turnajom na Alpinke začal jubilejný XX. ročník letnej olympiády zamestnancov U. S. Steel Košice. Dnes, 2. septembra, od 16. hodiny pokračuje olympiáda prvými súťažnými hodmi v Bowling pube na Triede KVP. V piatok a v sobotu budú na programe na rôznych športoviskách v Košiciach ďalšie z trinástich športov. Myšlienka zorganizovať športový deň zamestnancov železiarní vznikla ešte v roku 1991 vo vtedajšej spoločnosti VSŽ Industria. Táto spoločnosť mala 24 menších závodov a športové hry v Košiciach boli v tom čase najlepším spôsobom ako dať dokopy zamestnancov z Medzilaboriec, Michaloviec, Sniny, Štósu, Tornale i Dobšinej a železiarov z Mostárne, Zlievarne, Radiátorovne, Rúrovne, Mechaniky a ďalších závodov.

Športový deň sme zorganizovali po dovolenkovom období a po školských prázdninách, aby sa do športovania mohlo zapojiť čo najviac zamestnancov a ich rodinných príslušníkov. Začínali sme na Furči, kde sa v priestoroch základnej školy uskutočnili súťaže vo futbale a volejbale. V neďalekom lesoparku sa odohrali súťaže v branných pretekoch, v streľbe zo vzduchovky a rôzne zábavné súťaže pre deti. Na športoviskách sa vtedy stretlo vyše 600 zamestnancov.

Myšlienka spoločných stretnutí na športoviskách našla podporu u vedenia firmy a aj u ďalších zamestnancov. Súťaže sme postupne rozšírili o nové športy a rozrástol sa aj počet súťažiacich z iných spoločností - z Istebného, Žiaru nad Hronom, Krompách, Podbrezovej či z maďarského Dunaujvárosu. Na športoviskách sa vystriedalo mnoho extraligových hráčov, či už to boli volejbalisti zo Sniny, kolkári, futbalisti, stolní tenisti a iní športovci. Neraz sa stalo, že práve oni sa pričinili o prvenstvá svojich tímov v súťažiach.

Prví olympionici z roku 1991 sú možno už v dôchodku, ale ešte aj vlani sme niektorých bývalých zamestnancov našej fabriky mohli stretnúť na zimnej či letnej olympiáde. Rekreačný šport im skrátka prirástol k srdcu.

To, že letná olympiáda si pripomína v tomto roku svoje jubileum, nie je len zásluha organizátorov, ale najmä podpora zo strany vedenia spoločnosti. Dali zelenú iniciatíve, oslovovali zamestnancov, aby sa olympiád zúčastnili, podporovali ich športové aktivity a tým aj trvalejší vzťah k aktívnemu športovaniu. Ďakujem všetkým, ktorí rok čo rok olympiády pripravovali a samozrejme aj tým, ktorí sa ich zúčastňovali.

A ešte niekoľko informácií pre tohtoročnú jubilejnú dvadsiatu letnú olympiádu. Slávnostný ceremoniál otvorenia sa uskutoční v piatok 3. septembra 2010 na štadióne Technickej univerzity v Košiciach na Watsonovej ulici o 15.15 hodine.

Doprava účastníkov na Watsonovu ulicu zo Vstupného areálu USSK bude v piatok zabezpečená električkou R4 s odchodom o 14.23 hod. Po skončení otváracieho ceremoniálu bude pristavená električka na konečnej zastávke na ulici Boženy Němcovej s odchodom o 16.15 hod. Účastníkov odvezie k OC Optima. Ide o tých súťažiacich, ktorí budú zápoliť na športoviskách v internátoch na Jedlíkovej. V piatok sú naplánované súťaže v bowlingu, v malom futbale, squashi, stolnom tenise, v tenise a vo volejbale. Mimoriadny spoj označený plagátmi letnej olympiády odchádza zo vstupného areálu do Košíc aj o 16.26 hod.

Olympijské tričká si budú môcť prevziať len tí účastníci olympiády, ktorí sa zúčastnia piatkového otváracieho ceremoniálu. Výdaj stravy a občerstvenia vo vysokoškolských internátoch na Jedlíkovej bude v piatok 3. 9. od 17.00 hod. do 21.00 hod. a v sobotu 4. 9. od 10.30 hod. do 14.30 hod. Po skončení olympiády sa v v sobotu 4. septembra v Jumbo centre uskutoční od 18.00 do 24.00 hod. spoločenský večer olympionikov. Slávnostné vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien najlepším jednotlivcom a kolektívom i najúspešnejším desiatim olympionikom roka 2010 je na programe o 20. hodine.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...