Vyhľadávanie:

Letná olympiáda v septembri

Letná olympiáda v septembri

Prvý septembrový víkend si opäť rezervujte na aktívny šport. Už po devätnásty raz od roku 1990 sa na športoviskách v Košiciach stretnú nielen rekreační, ale aj aktívni športovci z radov zamestnancov našej spoločnosti. Napriek redukcii individuálnych športových súťaží v tomto roku, letná olympiáda sa uskutoční a všetkým pripomenie, že šport a jeho aktívna podoba sa nevytratila z nášho športového kalendára.

Všetky športové súťaže, tak ako po iné roky, sa uskutočnia v rámci letnej olympiády U. S. Steel Košice v dňoch 3.- 5. septembra 2009. Futbalový šampionát s víťazným tímom vedenia spoločnosti máme už za sebou, čaká nás ďalších trinásť športov. Očakávame, že najväčší záujem bude o bowling, preto si Bowling pub na Triede KVP rezervujeme už na štvrtok 3. septembra. V piatok 4. septembra rozohrajú svoje súťaže športovci v šiestich druhoch športu. Po slávnostnom ceremoniáli otvorenia letnej olympiády odštartujú svoje zápolenia futbalisti v malom futbale. Hrať sa bude na štyroch malých ihriskách na trávniku štadióna TU Košice na Watsonovej ulici. Kolkári začnú súťaže mužov a žien na štvordráhe v kolkárni bývalých Hutných stavieb na Kustrovej ulici už od trinástej hodiny. O 15.30 hod. sa na dvorcoch v Mestskom parku začne súťaž v tenise. Stolný tenis má svoj začiatok v súťaži jednotlivcov o 16.00 hod. v herni na Jedlíkovej ulici. V inej herni tohto internátu rozohrajú o 16. hodine turnaj v squashi. V ten istý deň v rovnakom čase sa rozpútajú tuhé boje aj pri vysokej sieti. Volejbalisti budú hrať v dvoch telocvičniach na Jedlíkovej.

V sobotu 5. septembra sa uskutočnia ďalšie športy. Už o 8. hodine si za šachovnice v herni na Jedlíkovej zasadnú šachisti a v tom istom čase rozohrajú na dvorcoch DPMK Košice svoju súťaž nohejbalisti. O 9.10 hod. odštartujú vo Vstupnom areáli USSK in-line korčuliari, ktorí budú mať cieľ na Myslavskej ceste. Bežeckú olympijskú desiatku odštartujeme na tom istom mieste o 9.15 hod. Len čo bežci dobehnú do cieľa na Myslavskej ceste, o 10.15 hod. sa uskutoční štart časovky jednotlivcov v cyklistike. Na tréningovom ihrisku TU Košice na Vysokoškolskej ulici sa od pol desiatej stretnú vo vzájomných súbojoch softbalové tímy.

Prihlášky do súťaží jednotlivcov aj družstiev, ktoré sú spolu s organizačným zabezpečením Letnej olympiády 2009 umiestnené na intranete, obsahujú vekové kategórie, ktoré treba pozorne sledovať. V tomto roku sa zjednocuje kategória žien v stolnom tenise. Vekové rozlíšenia žien ostávajú len v atletike a v stolnom tenise.

Po novom budú bodované aj preteky pre súťaž Olympionik roka. Ak na štart súťaže nastúpi minimálne šesť pretekárov, ich bodové ohodnotenie bude za umiestnenie na prvých troch miestach šesť, päť, štyri body. Ak na štart nastúpia traja pretekári, ich bodové hodnotenie bude tri, dva, jeden bod. Do súťaže Olympionik roka budú hodnotené a bodované aj výsledky zo Zimnej olympiády 2009. Súťaž bude vyhodnotená a výsledky vyhlásené v JUMBO centre v sobotu 5. septembra, spolu s výsledkami ostatných súťaží.

Prihlášky do súťaže jednotlivcov i družstiev sú uverejnené na intranete. Prihlasujte sa výlučne u vedúcich športov a na turnaj v malom futbale u členov organizačných výborov v jednotlivých spoločnostiach a divíznych závodoch.

Letná olympiáda po minulé roky vždy pritiahla záujemcov, športovcov zo všetkých spoločností a divíznych závodov. Verím, že ani v tohtoročnom 19. ročníku to nebude inak.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...