Vyhľadávanie:

Letná príprava v plnom prúde

Letná príprava v plnom prúde

Koncom minulého mesiaca si hokejisti HC Košice po niekoľkotýždňovej príprave na suchu mohli obuť korčule a letnú horúčavu si spríjemniť pobytom na ľade Crow arény. Tréner oceliarov Roman Šimíček prezradil, s akými ambíciami vstupuje klub do sezóny. „V prvom rade budeme v najbližších týždňoch riešiť tréningovú časť. Teraz sa musíme zamerať na tvrdú drinu a herné veci prídu až potom neskôr. Do novej sezóny vstupujeme s tým, že chceme hrať kvalitný hokej.  Vieme, že posledné dva roky neboli pre Košice úspešné, takže chceme byť teraz niekde inde, ale určite nastúpime do novej sezóny s veľkou pokorou. Samozrejme, chceli by sme byť na čo najvyšších priečkach, ale na druhej strane hrať atraktívny hokej, ktorý by bavil ľudí, pretože my ich na zápasoch potrebujeme.“

K naplneniu cieľov klub angažoval nových hráčov zo zahraničia, ako sú Tomáš Netík, Jimmy McDowell, Klemen Pretnar a Evan Brophey. Tím posilnili aj slovenskí odchovanci Martin Lenďák, Peter Galamboš, Roman Žitný a Marcel Haščák.

V utorok 7. augusta Košičania na­stúpili v Crow aréne proti maďarskému tímu  DVTK Jegesmedvék Miskolc, ktorý bude s mužstvom MAC Budapest nováčikom slovenskej najvyššej hokejovej súťaže.

Duel sa odohral v jasnej réžii domácich, „ľadovým medveďom“ nasúkali až sedem gólov, kým hosťom sa podaril jeden čestný zásah. Za Košičanov sa presadili po jednom góle Suja, Galamboš, McDowell, po dva góly vsietili Haščák a Kafka, za hostí skóroval Galanisz.

„Je to len príprava a podstatné bude, čo ukážem v lige. Teraz len skúšame formácie a nejaké veci. Nerobím preto z toho nejakú vedu. Odohrali sme dobrý prípravný zápas a pracujeme ďalej. Bol to len prípravný zápas, ktorý nikto neberie vážne,“ povedal pre hokej.sk Marcel Haščák. „Mne sa tí Maďari páčili a pozične hrali dobre. Vidieť, že takticky ich pripravil tréner dobre a ak budú dodržiavať stanovené veci, tak budú nepríjemní. Napadali im tam však dosť nešťastné góly,“ dodal košický útočník.

Po zápase neskrýval svoju spokojnosť domáci tréner Roman Šimíček. „Vyskúšali sme si veľa nových a mladých hráčov. Zápas nám potvrdil to, čo sme si mysleli a už pred zápasom som hovoril, že výsledok nie je podstatný. Hrali sme dobre, vyhrali sme a určite by som neznevažoval výkon súpera. My sme sledovali svoje veci a som rád, že chlapci splnili to, čo sme od nich chceli. Zatiaľ sme sa však ešte nevenovali presilovkám či oslabeniam a tieto veci ešte len prídu. Nateraz sme spokojní s kondíciou a chlapci to zvládli dobre.“

Ďalšie prípravné zápasy HC Košice sa odohrajú mimo domáceho prostredia. Na memoriáli P. Zábojníka vo Zvolene vo štvrtok 16. augusta nastúpia proti GKS Tychy, v piatok 17. augusta odohrajú duel s Graz 99'ers, v sobotu 18. augusta s KAC Klagenfurt. Vo štvrtok 23. augusta bude odveta prvého prípravného zápasu s DVTK Jegesmedvék Miskolc. Na Tatranskom pohári v Poprade vo štvrtok 30. augusta začnú proti HC Orli Znojmo,  v sobotu 1. septembra si zahrajú s Rapaces de Gap, v nedeľu 2. septembra budú hrať o celkové umiestnenie.
Sezóna Tipsort extraligy 2018/19 začne v piatok 14. septembra, tím HC Košice v Steel aréne privíta hokejistov HKM a.s. Zvolen.        

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...