Vyhľadávanie:

Letná sezóna v ZOO

Letná sezóna v ZOO

Počasie slávnostnému otvoreniu jubilejnej dvadsiatej letnej sezóny v košickej zoologickej záhrade, ktoré sa v rámci osláv Dňa mesta Košice uskutočnilo v nedeľu 1. mája, žičilo. Pod slnečnou oblohou si najmä tí najmenší v sprievode rodičov mohli vychutnať príjemne strávené popoludnie. Postaral sa o to nielen kultúrny program v amfiteátri, v ktorom vystúpili mažoretky, so spevom a tancom deti materských škôl, no najmä pohľad na zvieratká. Najväčšiu pozornosť opäť vzbudzovali medvedie pätorčatá, zapísané do Guinessovej knihy rekordov, ale aj ďalšie zvieratká zo 152 druhov zástupcov fauny.

Osadenstvo záhrady sa v poslednom období rozrástlo o pätnásť nových opičiek, poníkov, vlka karpatského, lasicu i uhorský dobytok. Aj keď sa podľa slov riaditeľa košickej ZOO Karola Semana, ktorý novú sezónu otvoril spolu s primátorom mesta Zdenkom Trebuľom, nepodarilo kvôli počasiu dokončiť chovné priestory pre ďalšie nové prírastky - dve levíčatá, najneskôr o dva týždne už nový domov dostanú.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...