Vyhľadávanie:

Letné platené stáže aj v budúcom roku

Letné platené stáže aj v budúcom roku

Dva mesiace v U. S. Steel Košice dajú študentom viac než dva mesiace prázdnin

V priebehu predchádzajúcich troch rokov absolvovalo dvojmesačnú letnú platenú stáž v spoločnosti U. S. Steel Košice dovedna 121 študentov tretích a štvrtých ročníkov vysokých škôl a univerzít. Mladí ľudia, najmä budúci hutníci, strojári či ekonómovia, si možnosť naučiť sa niečo nové a nabrať praktické skúsenosti prostredníctvom práce na konkrétnych projektoch, workshopoch, či tréningoch, pochvaľovali. Nečudo, že záujem o stáž v košickej oceliarskej spoločnosti každým rokom rastie. Vlani ho prejavilo vyše dvesto vysokoškolákov, študujúcich nielen v Košiciach, ale i v ďalších mestách Slovenska.

"Po dobrých skúsenostiach budú letné platené stáže pokračovať aj v budúcom roku," informoval nás riaditeľ útvaru Personálny servis a vzdelávanie Milan Polča. "Kampaň rozbiehame už v týchto dňoch. Študentom vysokých škôl a univerzít ponúkame príležitosť zapojiť sa do výrobných i riadiacich činností spoločnosti a možnosť získať praktické skúsenosti, znalosti a zručnosti, ktoré sa v škole dajú ťažko nadobudnúť. Nesporným motivačným faktorom je tiež možná budúca pracovná ponuka."

Ponuka spoločnosti U. S. Steel Košice je určená mladým ľuďom, ktorí v roku 2005 ukončia tretí alebo štvrtý ročník univerzity či vysokej školy. Od záujemcov - študentov hutníctva, strojárstva, elektrotechniky, informatiky, ekonómie, environmentu, práva, obchodu, inžinieringu, dopravy, ale aj iných odborov, sa očakáva výborná znalosť anglického jazyka slovom i písmom, ovládanie PC, flexibilita a dodržiavanie etických zásad. Aby sa mohli stať na čas členmi rodiny železiarov, treba uspieť vo výberovom konaní. A aké sú jeho podmienky? Už do 30. januára 2005 treba do U. S. Steel Košice na útvar Riaditeľa pre personálny servis a vzdelávanie zaslať životopis v slovenskom a v anglickom jazyku, potom do konca marca absolvovať test z angličtiny a do 15. júna i pohovor v anglickom jazyku.

A čo na študentov, ktorí budú vo výberovom konaní úspešní, čaká? "Tri dni v každom týždni," vysvetľuje Milan Polča, "budú pracovať priamo vo výrobe alebo administratíve, jeden deň bude venovaný odborným školeniam spojeným s exkurziou v jednotlivých prevádzkach spoločnosti, ďalší deň tréningom zameraným na osvojenie si vodcovských a manažérskych zručností. "

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...