Vyhľadávanie:

Leto v parku začína už túto sobotu

Leto v parku začína už túto sobotu

Z pestrého programu si vyberie každý

V sobotu 9. augusta 2014 odštartuje v košických Kasárňach/Kulturparku už 6. ročník festivalu Leto v parku, ktorý potrvá až do konca prázdnin. Festival ponúkne pestrý program, z ktorého si dokáže vybrať každý - od najmenších až po seniorov. Na otvorenom pódiu a v parkovej zóne sa budú celý mesiac konať hudobné koncerty a literárne večery, hrať divadelné a filmové predstavenia i rozprávky pre deti. Priestor tiež dostanú tvorivé dielne, tanec, cvičenia aj rôzne workshopy.

Organizátori chceli vyhovieť priaznivcom rôznych hudobných žánrov. "Do Košíc sme preto pozvali nielen energickú kozmopolitnú kapelu N.O.H.A., ale aj osobnosti, akými sú fenomenálna slovenská sopranistka Adriana Kučerová či bravúrna japonská klaviristka Hiromi," povedal hlavný koordinátor a dramaturg festivalu Daniel Franko.

Operný galakoncert Adriany Kučerovej so Štátnou filharmóniou Košice a tenoristom Jurajom Hollým sa pod taktovkou Martina Leginusa uskutoční 16. augusta, N.O.H.A. sa košickému publiku predstaví o deň skôr, 15. augusta. Leto v parku vyvrcholí 31. augusta koncertom japonskej klaviristky a skladateľky Hiromi.

Na úvodný koncert a časť festivalových aktivít Leta v parku je vstup voľný. Vstupenky na ostatné koncerty si diváci môžu zakúpiť v sieti Ticketportal alebo v Infocentre Delta, priamo v Kasárňach/Kulturparku. V prípade nepriaznivého počasia sa operný galakoncert a koncert Hiromi uskutočnia v Dome umenia, ďalšie koncerty a vystúpenia sa presunú do interiérov Kasární/Kulturparku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...