Vyhľadávanie:

Levoču opäť rozžiarila svetelná paráda

Levoču opäť rozžiarila svetelná paráda

V sobotu, 18. augusta, vyvrcholil v Levoči kultúrny festival Dni Majstra Pavla - Levoča 2007. Jeho súčasťou boli mnohé zaujímavé podujatia - výstavy, koncerty, tradičný maliarsky plenér a, samozrejme, po siedmy raz aj podujatie Tajomná Levoča, ktoré opätovne podporila spoločnosť U. S. Steel Košice.

Večernému programu predchádzal Karpatský remeselný trh, kde si mohli návštevníci vybrať z množstva nádherných výrobkov zo skla, keramiky, textilu, drôtu a ďalších materiálov. Priamo v centre mestečka totiž rozložili svoje stánky remeselníci z Poľska, Čiech a zo Slovenska. Veľký záujem bol aj o koncert Lenky Filipovej v jednom z levočských kostolov. Organizátori orientovali hlavný večerný koncert najmä na svojich rodákov, na ktorých sú aj patrične hrdí. Či už to bola Jana Adamcová-Nováková, ktorá večerom nielen sprevádzala, ale aj spievala, operná speváčka Eva Hornyáková-Šurcová, Martin Popovič, folklórny súbor Levočan a ďalší, ktorých korene siahajú do tohto nádherného stredovekého mestečka. Stovky divákov ocenili veľkým potleskom aj folkovú kapelu Věneband z Čiech, s len 13-ročnou huslistkou a speváčkou.

Program vyvrcholil laserovou show a ohňostrojom. Sobota v Levoči však nebola len o zábave. Ešte popoludní sa hostia festivalu a najmä sponzori stretli vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou, kde slávnostne prestrihli pásku a uviedli do prevádzky nové zariadenie - mamograf.

Na kúpu tohto prístroja prispela spoločnosť U. S. Steel Košice takmer 700 tisíc korunami a slúžiť bude ženám nielen z Levoče, ale aj z celého okolia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...