Vyhľadávanie:

Ľudia ľuďom

Ľudia ľuďom

Už siedmy rok po sebe môžeme posielať časť zo svojich zaplatených daní neziskovým organizáciám. Prvý raz sme takúto príležitosť dostali v roku 2002, kedy sme tretiemu sektoru mohli odviesť jedno percento, dnes sú to percentá dve. Neziskové organizácie, nadácie, občianske združenia a ďalšie subjekty, mohli vďaka ľuďom, ktorí zaslali na ich účty svoj 2-percentný podiel zo zaplatenej dane z príjmu, realizovať celý rad prospešných aktivít.

Rovnako aj Nadácia U. S. Steel Košice, ktorá vznikla s cieľom podporovať región východného Slovenska v oblasti zdravotníctva, humanity, vzdelávania, mládeže, športu, ochrany a tvorby životného prostredia a zachovávania kultúrnych a prírodných hodnôt. Od svojho vzniku v roku 2002 pomohla mnohým. Rôznym inštitúciám i jednotlivcom, ktorí sa ocitli v zložitých životných situáciách. Vlani, kvôli procedurálnej chybe pri zverejnení špecifikácie použitia prijatého dvojpercentného podielu dane, nemohla byť prijímateľom dvojpercentného podielu zaplatenej dane z príjmu fyzických a právnických osôb. Hutníci vtedy štedro podporili tri odporúčané subjekty - Spoločnosť detskej onkológie, neziskovú organizáciu Vysokošpecializovaný odborný ústav geriatrický sv. Lukáša v Košiciach i občianske združenie Košická aréna.

Z rovnakého dôvodu ako vlani nemôže byť Nadácia U. S. Steel Košice ešte v tomto a budúcom roku prijímateľom dvojpercentného podielu zaplatenej dane z príjmu fyzických a právnických osôb. Preto môžete v nasledujúcom období podporiť iné subjekty. Vaše dve percentá môžu nesporne pomôcť aj trom konkrétnym subjektom, ktoré vám bližšie predstavíme v budúcich vydaniach Ocele východu. Sú to:

  • KRAJSKÁ NEONATOLOGICKÁ NEZISKOVÁ ORGANIZÁCIA NOVORODENEC
  • Vysokošpecializovaný odborný ústav geriatrický sv. Lukáša v Košiciach n.o.
  • Hokejový Club KOŠICE

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...