Vyhľadávanie:

Ľuďom v núdzi pomôžeme opäť

Ľuďom v núdzi pomôžeme opäť

Stalo sa už tradíciou, že súčasťou dní dobrovoľníkov organizovaných spoločnosťou U. S. Steel Košice je aj charitatívna zbierka pre ľudí v núdzi. Inak tomu nebude ani počas ôsmeho ročníka tohto podujatia. Adresátmi pomoci budú, rovnako ako vlani, Arcidiecézna charita Košice, Občianske združenie Oáza - nádej pre nový život a občianske združenie ETP - Slovensko. Zbierka bude organizovaná počas dvoch dní, v piatok 19. mája v čase od 12. do 18. hodiny a v sobotu od 8:00 do 15:00, a to na dvoch miestach - v Dome pokojnej staroby A. F. Colbrieho na Južnej triede 2 v Košiciach a v priestoroch Občianskeho združenia Jeseň života na Tr. SNP 24 (pri obchodnom dome Lunik II).

Organizáciu ETP Slovensko poteší, ak prinesiete detské šatstvo, obuv a školské potreby. Úžitok z nich budú mať dievčatá a chlapci, ktorí sa zapájajú do aktivít komunitného centra v Šaci. Košická arcidiecézna charita má opäť záujem o darovanie zachovanej obuvi, spodnej bielizne, ošatenia pre deti aj dospelých, posteľnej bielizne, uterákov, utierok, kuchynského riadu, hygienických potrieb, pracích práškov a kníh. O rovnaké veci majú záujem aj klienti strediska Oáza - Nádej pre nový život, ktorí okrem toho ocenia aj záhradnícke náradie, rôzne zeleninové priesady a semená, hnojivá či nepotrebný stavebný materiál, ako sú drevo, kachličky, farby, stierky a podobne.

Zariadenie v Bernátovciach poskytuje ľuďom bez domova strechu nad hlavou, môžu sa v ňom umyť, vyprať si šatstvo a dostávajú aj jedno teplé jedlo denne. Klienti sa venujú rôznym prácam - záhradkárčeniu, chovu hospodárskych zvierat, ale aj opusteným psíkom, ktoré dostali od Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov. Vďaka týmto činnostiam pokrývajú časť nákladov spojených s pobytom v zariadení. Arcidiecézna charita Košice chce zozbierané šatstvo, knihy a kuchynské potreby doručiť do Krízového centra - Zariadenia núdzového bývania v Košickej Novej Vsi a do Charitatívno - sociálneho centra v Košiciach na Bosákovej ulici. V prvom nachádzajú pomoc vo forme dočasného ubytovania osamelé matky s deťmi, mladí ľudia po ukončení ústavnej výchovy a osamelé ženy bez domova. Arcidiecézna charita týmto klientom poskytuje tiež sociálne poradenstvo. Do druhého zariadenia prichádzajú taktiež ľudia bez prístrešia, prepustení z výkonu trestu, ale aj neúplné a mnohodetné rodiny.

ETP Slovensko je nezisková organizácia, ktorá pôsobí na Slovensku od roku 1992. Vo veľkej miere sa angažuje pri riešení problémov a pomoci sociálne znevýhodneným skupinám obyvateľstva.

Všetkým, ktorí chcú prostredníctvom zbierky pomôcť ľuďom v núdzi, pripomíname, aby nosili len čisté a zachované šatstvo.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...