Vyhľadávanie:

Lyže pre úspešné výtvarníčky

Lyže pre úspešné výtvarníčky

Tretiačka Danielka Palacká a siedmačka Petronela Šťastná si včera popoludní prevzali z rúk viceprezidenta U. S. Steel Košice pre ľudské zdroje Miroslava Kiraľvargu ceny za víťazstvo v súťaži o najkrajší výkres s tematikou bezpečnosti práce. Súťaž po piaty raz organizoval útvar Riaditeľa pre bezpečnosť a hygienu práce. Trinásť najkrajších výtvarných prác bude krášliť kalendár na rok 2006, ktorý firma venuje každému zamestnancovi.

Obidve dievčatká prišli na stretnutie s rodičmi. Danielka má obidvoch zamestnaných v oceliarskej spoločnosti, Nelka rovnako obidvoch, ale starých rodičov. Hoci rady kreslia, navštevujú aj výtvarný odbor v základnej umeleckej škole, do súťaže sa v tomto roku prihlásili po prvý raz. Hoci, Danielka to chcela skúsiť aj vlani, nestihla však výkres nakresliť do termínu uzávierky. Obidve sa preto spolu s dospelými prihovárali u viceprezidenta za dlhší čas na prácu. Už aj preto, že dnešní školáci majú povinností až-až ...

Miroslav Kiraľvarga stihol víťazky poriadne "poobracať" a povyzvedať sa akým záľubám holdujú vo chvíľach voľna, odkiaľ sa o súťaži dozvedeli a ako obrázky vznikli. "Najprv som neverila, že som vyhrala, babka mi to musela povedať aspoň dvakrát," usmievala sa Nelka. "Mne dali rodičia prečítať článok v Oceli východu, kde bolo aj moje meno," prezradila Danka. Obidve sa víťazstvu potešili a boli samozrejme zvedavé aj na to, aké ceny získajú. Včera síce spomenuli svojich domácich miláčikov - Danka má korytnačku a Nelka hádam na jar bude mať svojho vytúženého psíka fúzača - obidve však i rady športujú. Zo značkových lyží s viazaním mali preto veľkú radosť. "Užite si ich v zdraví a hlavne jazdite bezpečne," nezabudol pripomenúť viceprezident. "A pošlite mi aj fotografie z poriadnej lyžovačky," lúčil sa s výherkyňami.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...