Vyhľadávanie:

M. Duľa: Na Slovensku ide o nadštandard

M. Duľa: Na Slovensku ide o nadštandard

Napriek anonymnej kritike skupiny zamestnancov U. S. Steel Košice považuje predseda Rady odborov U. S. Steel Košice Mikuláš Duľa kolektívnu zmluvu uzavretú na najbližšie štyri roky v slovenských podmienkach za nadštandardnú.

"Naše ciele sme vo všetkých oblastiach, o ktorých sme vyjednávali - teda vo všeobecných ustanoveniach, vzťahoch odborových organizácií a zamestnávateľa, v dĺžke pracovnej doby, zamestnanosti, bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci i mzdových a sociálnych oblastiach, splnili. Napriek tomu, že nový Zákonník práce z dielne Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, mal snahu vzťahy odborov a zamestnávateľov posunúť do inej polohy, naše vzťahy sú naďalej na úrovni predchádzajúcich rokov. Dôležité je, že ostalo zachované spolurozhodovanie.
Pokiaľ ide o kolektívnu zmluvu, dohoda, ktorú sme uzavreli, myslím, že prospeje všetkým. Spokojnosť je relatívna vec, my sme pri rokovaniach vychádzali z posúdenia súčasného obdobia. V slovenských podmienkach je táto zmluva nadštandardná. Možno ešte niektoré štátne podniky, ako SPP, sú s nami porovnateľné, keďže obsah ich zmluvy nepoznám, môžem iba usudzovať. Cením si dohodu v mzdovej a sociálnej oblasti. Rovnako ako som hovoril vlani, pri podpise dodatku ku kolektívnej zmluve, konkrétne hodnotenie si nechávam na záver roka. Verím, že tak ako boli zamestnanci spokojní ku koncu vlaňajška, budú spokojní aj na konci roku 2004."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...