Vyhľadávanie:

Majster má prvý mečbal

Majster má prvý mečbal

Do play-off hokejovej extraligy odštartovali majstrovské Košice z prvého miesta v tabuľke

Víťazom základnej časti hokejovej Tipsport extraligy sa so ziskom 110 bodov stal v predstihu majstrovský tím HC Košice. Za tento úspech sme po prvý raz v histórii slovenskej extraligy získali pohár, ktorý od tejto sezóny pribudne do vitríny každého víťaza základnej časti. Do Košíc ho priviezol generálny manažér klubu Juraj Bakoš, ktorému cennú trofej odovzdal v pondelok 5. marca v Bratislave riaditeľ spoločnosti Pro-hokej Vladimír Paštinský.

V uplynulom týždni sa na plné obrátky rozohrali štvrťfinálové súboje play-off. Podľa vopred určeného kľúča sa v úvodných súbojoch stretli: Košice - Banská Bystrica, Skalica - Zvolen, Slovan Bratislava - Žilina a Poprad - Trenčín. Podobne ako v uplynulých rokoch aj v tejto sezóne sa v play-off hrá vo štvrťfinále, v semifinále i vo finále na štyri víťazné stretnutia. S Banskobystričanmi, ktorí skončili v tabuľke na ôsmom mieste, máme v tomto extraligovom ročníku zo vzájomných zápasov priaznivú bilanciu. Zo šiestich stretnutí naši päťkrát vyhrali a iba v poslednej šiestej šestine sme tomuto súperovi doma podľahli 0:1.

Štvrťfinálovú sériu začali naši majstri dvoma zápasmi na domácom ľade, a to v stredu 7. a vo štvrtok 8. marca 2012. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka si v obidvoch meraniach síl počínali podľa predpokladov a dvakrát tesne zvíťazili zhodnými výsledkami 4:3. Na zápasy viedli 2:0 a ďalšie dve odvetné stretnutia play-off odohrali v nedeľu 11. v pondelok 12. marca na ľade súpera pod Urpínom.

Hokejisti Banskej Bystrice sa na tretí súboj veľmi dobre pripravili a v konečnom účtovaní boli úspešní. Keďže Košičania sa v koncovke vôbec nepresadili a strelecky vyšli gólovo naprázdno, domácim stačil na víťazstvo 1:0 len jeden jediný gól. Znížili sériu v zápasoch na 2:1. Až vo štvrtom vzájomnom dueli slávili hráči nášho úradujúceho majstra úspech. Zlepšenou hrou i zakončením zdolali domáci tím 3:1, na zápasy vedú 3:1 a majú prvý mečbal. O svojom postupe do semifinále môžu Košičania rozhodnúť už zajtra, vo štvrtok 15. marca, keď sa o 18. hodine stretnú s Banskou Bystricou v piatom vzájomnom zápase štvrťfinálovej série play-off. Ak by sa nerozhodlo, šiesty zápas by odohrali v sobotu 17. marca v Banskej Bystrici a prípadný rozhodujúci siedmy duel by bol opäť v Košiciach v pondelok 19. marca.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...