Vyhľadávanie:

Majster nad naše sily

Majster nad naše sily

Sezóna pre oceliarov opäť skončila pred bránami semifinále

Na vyraďovaciu časť hokejovej ligy sa obzvlášť tešia fanúšikovia. Prináša napätie, emócie, veľké nasadenie, na ľade si hráči nič nedarujú. V kľúčovej fáze pred play-off, po olympiáde, hokejisti HC Košice prehrali až šesť zápasov, ktoré boli vo veľkej miere poznačené maródkou a zraneniami. Zvlášť sa to prejavilo v obrane, hráčom to ubralo veľa síl. Na štvrťfinálové zápasy s Banskou Bystricou Košičania nastúpili s veľkým odhodlaním a bojovnosťou. Očakávali sa veľmi vyrovnané súboje, ktoré sa naplnili do bodky, keď z piatich stretnutí v troch sa rozhodlo až v predĺžení alebo v samostatných nájazdoch.

Hneď prvý zápas na ihrisku súpera naznačil, že to bude ťažký boj proti pozornej obrane na oboch stranách s minimom gólových príležitostí. Oceliari súpera zaskočili a vypracovali si sľubný náskok 0:2. Šťastena sa však od Košičanov odklonila, barani v poslednej minúte tretej časti vyrovnali a po samostatných nájazdoch si pripísali prvý bod. „Sériu sme si prehrali prvým zápasom. Ak by sme tam vtedy vyhrali, tak by sa Bystričanom roztriasli ruky a boli by sme na koni. Také veci by sa nemali stávať, viedli sme 2:0 a v závere sme netrafili prázdnu bránku,“ povedal pre hokej.sk kapitán Nagy.

V druhom zápase Banskobystričania po nervóznej úvodnej tretine, keď sa udelili až tri desaťminútové a osem dvojminútové tresty, nepustili našich do vyložených šancí. Naskytnuté príležitosti spoľahlivo kryl domáci brankár Lukáš, naopak barani využili chybičky oceliarov a získali dvojgólový náskok. Napriek kontaktnému gólu z hokejky Čížeka a záverečnej hry bez brankára sa nepodarilo náskok domácich zlikvidovať.

Na prvý domáci zápas nastúpili Košičania s veľkým odhodlaním a bojovnosťou zvrátiť nepriaznivý stav. Nechýbalo množstvo osobných súbojov a šarvátok. Po úvodnom góle Pacana hostia prevzali taktovku a otočili skóre na 1:2. Šťastie sa priklonilo na hokejky domácich, keď v 58. minúte Miklík tečoval strelu Šedivého a vyrovnal na 2:2. V predlžení rozhodol o prvom víťazstve v play-off Spilar.

V druhom zápase v Steel aréne domácim akoby ubudli sily, napriek bojovnosti sa nepodarilo skórovať ani raz. Hosťom sa podarilo prekonať Habala dvakrát a počas power-play oceliarov stanovili výsledok na konečných 3:0. „Dnes sme boli v každom súboji o krok pomalší. Žiaľ, chýbala tomu dravosť zo včerajška. Urobíme ale všetko pre to, aby sme ešte sériu vrátili do Košíc,“ zhodnotil zápas tréner Roman Šimíček.

V piatom dueli Habala v bránke nahradil Lundström, ktorý sa predviedol vo veľkom štýle a držal nádej Košičanov na úspech. Po troch tretinách sa nepodarilo ani jednému tímu skórovať a tak napätie pokračovalo aj v predĺžení. Po obrovských šanciach oceliarov v 75. minúte udreli domáci gólom Asselina a sériu ukončili pomerom 4:1 na zápasy a postúpili do semifinále.

Pre Košičanov je to veľké sklamanie a podobne ako v minulej sezóne skončia pred bránami semifinále na celkovej piatej priečke.

„Táto a predošlá sezóna sa však porovnať nedajú. Proti Martinu sme zlyhali a sami sme neboli spokojní s našimi výkonmi. Proti Banskej Bystrici sme však pristúpili k zápasom správne a hrali sme dobre. Tie detaily však zvládla lepšie Bystrica. Uvidíme, čo bude ďalej. V tomto mužstve podľa mňa bola sila a škoda, že sa od nás odklonilo „šťastíčko“. Ak bude taká možnosť, tak zostanem v Košiciach veľmi rád a mojou snahou bude pomôcť tomuto klubu dostať sa späť na pozície, ktoré mu patria,“ skonštatoval pre hokej.sk Richard Jenčík

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...