Vyhľadávanie:

Majster nad naše sily

Majster nad naše sily

Košickí hokejisti stratili vedúcu priečku

Prelom rokov priniesol napínavé zápolenia v najvyššej hokejovej lige. Čelo tabuľky je veľmi vyrovnané, ani jeden tím z vrchných poschodí neudržal absolútnu dominanciu. Vo vianočnom období oceliari akoby šetrili súperov a nedarilo sa im výraznejšie gólovo presadiť. V Žiline sa podarilo vyhrať až po predlžení, domáci zápas s Liptovským Mikulášom priniesol len jeden gól v prospech Košičanov. Po tesnej prehre vo Zvolene a následnom trojbodovom zápise s Detvou, si hokejisti HC Košice naďalej udržiavali vedúcu priečku. Po gólovej prestrelke v Miškovci sa strelci prebudili a súperovi dali štyri góly, ktoré však nestačili na víťazstvo.

„V prvej tretine sme nehrali vôbec dobre, neskôr sa náš výkon zlepšil. Dnes sme však doplatili na zlú disciplínu. Aj keď sme dvakrát vyrovnali, vždy sme urobili nejaký hlúpy faul a znova inkasovali. Súperom sme ponúkli dvakrát presilovku piatich proti trom, to sa nám nemôže stávať,“ hodnotil tesne prehratý zápas košický tréner Roman Šimíček.

Starý rok ukončili oceliari v domácom prostredí víťazstvom nad Novými Zámkami. V novom roku vo východniarskom derby v Poprade oceliari nezaváhali a udržali si post lídra. „Pre nás je to určite veľmi cenné víťazstvo, pretože všetci vidia, aká je tabuľka vyrovnaná. Podali sme dobrý výkon a to bol základ. Výborne chytal Haby a môžeme hovoriť o dobre zvládnutom zápase,“ neskrýval spokojnosť Gabriel Spilar v rozhovore pre hokej.sk.

Sviatočná nedeľa Troch kráľov priniesla priamy súboj HC Košice s majstrom z Banskej Bystrice. Pre oceliarov je to neobľúbený súper, čo potvrdil aj tento duel. Prehra 3:5 znamenala štvrtú prehru v tejto sezóne s majstrom a zosadenie Košičanov z vedúcej priečky (pozn. platí to v čase uzávierky našich novín). Peter Bartoš, asistent trénera Košíc, komentoval prehru nasledovne: „Na zápas sme sa tešili, no nevyšiel nám jeho úvod a súper potrestal naše chyby. Banská Bystrica ich využívať vie. Ukázali sme však, že máme charakter a bojovali sme až do konca. Musíme naďalej pracovať a pred play-off odstrániť chyby.“

Najbližší domáci zápas bude v piatok 11. januára proti súperovi z Budapešti. Po súboji v Nitre 13. januára košickí hokejisti budú hrať tri domáce zápasy: 15. januára so Žilinou, 18. januára s Miškovcom a 20. januára so Zvolenom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...