Vyhľadávanie:

Majster obhajuje titul s Banskou Bystricou

Majster obhajuje titul s Banskou Bystricou

Dnes sa v hokejovej extralige začína finálová séria play-off

Už po piatom zápase sa úradujúci majstri z HC Košice dočkali postupu do finále. V semifinálovej sérii s Popradom zvíťazili v utorok uplynulého týždňa v Steel aréne nad svojím súperom 3:2 a na zápasy v sérii play-off vyhrali 4:1. Pretože druhá semifinálová dvojica Nitra - Banská Bystrica mala v tom čase stav na zápasy vyrovnaný 2:2, Košičania sa stali v končiacej sa extraligovej sezóne prvými finalistami. V najvyššej hokejovej súťaži na Slovensku to bude už ich pätnásta účasť vo finále a od roku 2008 budú ôsmykrát po sebe bojovať o titul. Spolu získali sedem majstrovských titulov a sedemkrát skončili na druhej priečke.

V semifinálovej sérii s Popradčanmi viedol náš majstrovský tím po výsledkoch 5:4, 2:1 a 3:1 už 3:0 na zápasy a pred štvrtým súbojom na ľade súpera mal prvý mečbal. Lenže tento duel zverenci trénera Petra Oremusa nezvládli, prehrali 2:6 a tak sa séria sťahovala do Košíc. Druhý mečbal si už hokejisti HC Košice nenechali ujsť, hoci ešte sedemnásť minút pred koncom stretnutia prehrávali 0:2. Lenže tak ako v prvom domácom zápase v Steel aréne, keď sme prehrávali 2:4, aj v piatom vzájomnom stretnutí zvládli Košičania dokonalý víťazný obrat a tromi gólmi si zabezpečili nielen víťazstvo 3:2 v piatom zápase, ale vybojovali si aj postup do finále.

Z postupu mali radosť nielen fanúšikovia, ale všetci hráči nášho mužstva, za ktorých sa po zápase strelec posledného postupového gólu Marek Bartánus vyjadril slovami: "Máme skúsené mužstvo, ktoré si verí a už neraz sme to dokázali otočením nepriaznivého skóre. Či už vo štvrťfinále, alebo teraz v semifinále. Povedali sme si, že strach musíme nechať v kabíne a na ľade zabojovať naplno. Dali sme gól, naštartovali sa a zápas otočili vo svoj prospech. Gól, ktorý som dal v poslednej minúte, určite patrí medzi moje najkrajšie a najdôležitejšie v kariére."

Vlani Košičania získali svoj siedmy titul v súboji s Nitrou. Finálová séria play-off sa vtedy hrala na sedem zápasov. Posledný siedmy duel odohrali na domácom ľade a súpera v Steel aréne zdolali vysoko 6:0. V tomto roku vyzve náš majstrovský tím vo finále extraligy Banská Bystrica. Tá zvíťazila až v siedmom súboji semifinálovej série nad Nitrou na jej ľade 2:1 po predĺžení a na zápasy vyhrala 4:3. Finálové repete z vlaňajška sa teda neuskutoční a Banská Bystrica si po prvý raz v histórii slovenskej hokejovej extraligy zahrá vo finále. Na tento duel má náš najlepší strelec so siedmimi gólmi v play-off Gabriel Spilar takýto pohľad: "Nám bolo jedno, s kým sa v boji o titul stretneme. Ak chce niekto vyhrať titul, musí poraziť každé mužstvo proti ktorému nastúpi. Kým Banskobystričania majú za sebou náročnú sedemzápasovú sériu, my sme mali o niečo viac času zodpovedne sa pripraviť na finále. Musíme sa sústrediť na lepší štart než tomu bolo v zápasoch s Popradom a opäť podať bojovný a tímový výkon."

Z doterajších šiestich vzájomných stretnutí v základnej časti sú na tom lepšie Košičania, ktorí až päťkrát vyhrali. Doma 4:2 a 2:1 po samostatných nájazdoch a tri razy vonku 1:0, 3:2 a 3:2 po nájazdoch. Prehrali len raz, a to doma 0:2.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...