Vyhľadávanie:

Majster opäť s Kristekom

Majster opäť s Kristekom

Naši hokejisti sú naďalej v extralige na vedúcej priečke

Naposledy sa hokejisti HC Košice predstavili svojim fanúšikom v Steel aréne v nedeľu 20. januára. Hralo sa východniarske derby medzi Košicami a Popradom, v ktorom naši prehrali až v predĺžení 2:3. Hostia spod Tatier v tejto sezóne zdolali náš tím v Steel aréne po tretí raz a v tomto zápase prerušili jeho víťaznú šnúru deviatich stretnutí v rade. Ale táto prehra našťastie nezanechala na výkone nášho majstra negatívne stopy. Ukázalo sa to v ďalších dvoch extraligových súbojoch na ľade súperov v Banskej Bystrici a v Martine, ktoré bojujú o účasť v play-off.

Obidva zápasy po tuhých bojoch zvládli a tesnými výsledkami si na svoje konto pripísali plný počet bodov. Keďže prenasledovateľom nášho mužstva v tabuľke, bratislavskému Slovanu a Skalici, sa menej darilo, naši zvýšili svoj náskok pred oboma súpermi na 7 resp. 10 bodov.

"Tak ako v Banskej Bystrici aj v Martine bolo dôležité, že sme svojich súperov nepustili do vedenia. Zachytiť začiatok je vždy veľmi podstatné, lebo náskok súpera sa potom ťažko doháňa a tobôž nie otáča," povedal kormidelník nášho tímu Miroslav Ihnačák po stretnutí v Martine a dodal: "Rozhodujúcim momentom pre naše víťazstvo v Turci bol tretí gól z hokejky Bartoša, ktorým sme viedli už o dva góly. V závere síce domáci vyvinuli veľký tlak, ale podržal nás brankár Hylák."

Včera, po uzávierke toho čísla Ocele východu, odohrali Košičania po dlhšom čase na domácom ľade ďalší extraligový duel. Hostili tretiu Skalicu, proti ktorej už mal nastúpiť v košickom drese český útočník Jaroslav Kristek. Ten získal v uplynulej sezóne s Košicami majstrovský titul. V tomto ročníku hral v KHL za HC Lev Poprad a v našom tíme bude do konca sezóny na hosťovaní. Pred včerajším súbojom mali naši hokejisti so Skaličanmi v tejto sezóne vyrovnanú bilanciu zo vzájomných stretnutí. Snahou nášho mužstva je udržať si postavenie na špici tabuľky a z najvyššej priečky vstúpiť do v play-off, ktoré sa nezadržateľne blíži.

V piatok 3. februára sa hokejisti HC Košice predstavia v Trenčíne a v nedeľu 5. februára v Nitre. A práve s Nitranmi odštartujú poslednú šestinu základnej časti. Od 14. februára sa majú fanúšikovia nášho tímu na čo tešiť, pretože v rozpätí šiestich dní odohrajú v Steel aréne tri zápasy po sebe. V utorok 14. 2. so Zvolenom, v piatok 17. 2. so Slovanom a v nedeľu 19. 2. so Žilinou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...