Vyhľadávanie:

Majster potvrdil vzostupnú formu

Majster potvrdil vzostupnú formu

Hokejisti HC Košice sa po zápase v Skalici opäť dostali na vedúcu priečku v tabuľke

V závere uplynulého týždňa a v prvom týždni roku 2016 mala hokejová Tipsport liga program majstrovských zápasov veľmi nahustený. Jej účastníci mali v rozpätí pätnástich dní naplánovaných sedem kôl.

Zverenci trénera Rostislava Čadu v závere roka 2015 potvrdili vzostup formy, keď sa po 33. kole dostali po prvýkrát v tejto sezóne na vedúcu priečku v tabuľke. Bolo to po domácom zápase s Martinom. Košičania sa vtedy bodovo dotiahli na Nitru, ale o ich pozícii lídra rozhodlo lepšie skóre. O zlepšenej hre kádra svedčí skutočnosť, že z posledných šestnástich stretnutí pätnásť vyhrali, z toho trikrát po samostatných nájazdoch a dva razy po predĺžení.

Prvý zápas v tomto roku, ktorý odohrali v Steel aréne v nedeľu 3. januára 2016 s Duklou Trenčín, sa nášmu tímu nevydaril podľa predstáv. Kým v októbrovom zápase zdolal náš majster vojakov z Trenčína hravo 6:0, teraz to také jednoznačné nebolo. Aj vtedy a aj teraz sa v bránke nášho mužstva objavil Tomáš Halász. Kým v októbri si udržal čisté konto, teraz, na začiatku deviatej minúty, po dvoch strelách dvakrát kapituloval. Keď však vzápätí tretiu strelu na našu bránku bravúrne chytil, psychicky sa pozviechal a až do konca stretnutia bol v bránke oporou nášho majstrovského tímu. Vyznamenal sa aj pri samostatných nájazdoch, keď zneškodnil strelecké pokusy troch trenčianskych hráčov. Na druhej strane bol jediným úspešným exekútorom pri samostatných nájazdoch Jirko Bicek, ktorý zariadil naše víťazstvo 3:2. Na margo svojho presného zakončenia po zápase poznamenal: „S brankárom Dukly Cháberom sa dobre poznáme. Hrávali sme tri roky spolu v Kladne. Má veľmi rýchle ruky, ale podstatné z mojej strany bolo, aby som ho rozhýbal. Vedel som, že sa položí na ľad, preto som sa snažil zakončiť hore do odkrytej časti a vyšlo to.“ Spokojný bol aj tréner nášho tímu R. Čada, ktorý konštatoval: „V úvodnej tretine hráči nevyhrávali osobné súboje a súperovi dovolili prechádzať do prečíslenia, za čo sme zaplatili dvomi gólmi. Od druhej tretiny chlapci výrazne zlepšili pohyb, boli iniciatívnejší, útočnejší, vytvárali si tlak a s ním prišli aj šance. V trestných strieľaniach sme boli strelecky efektívnejší.“

V stredu 6. januára sa v 36. kole predstavili Košičania na ľade súpera v Skalici, kde vyhrali 5:3. Ďalšie dve stretnutia budú hrať opäť v Steel aréne. Už dnes, v piatok 8. januára, hostíme o 17.30 hod. Žilinu a v nedeľu sa o 17.00 hod. stretneme s Banskou Bystricou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...