Vyhľadávanie:

Majster pozmenil hráčsky káder

Majster pozmenil hráčsky káder

Hokejisti HC Košice začali letnú prípravu na novú extraligovú sezónu 2015/2016

Až po majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa konali od 1. do 17. mája 2015 v Českej republike, odštartoval úradujúci majster HC Košice letnú prípravu. V pondelok 18. mája sa po viac než mesačnej prestávke zišlo 21 hokejistov v šatni Steel arény, kde ich privítala osvedčená trénerská dvojica z uplynulej sezóny - hlavný tréner Peter Oremus a jeho asistent Roman Šimíček.

V tíme slovenského majstra došlo po uplynulej sezóne k značnému pohybu hráčov. Niektorým sa skončili hráčske zmluvy, iní zase majstrovské Košice posilnili. O týchto zmenách informoval generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš: "Po získaní majstrovského titulu zostávajú obaja tréneri pri mužstve a budú vo svojej práci pokračovať. Z nášho tímu odišiel obranca Michal Šeda, ktorý posilní Pardubice a z českých klubov má ponuky aj brankár Alexandr Hylák. Zmluvy sa skončili Gabrielovi Spilarovi i Jiřímu Bicekovi, ktorí sa pripravujú individuálne, ale budeme s nimi ešte rokovať. Podobne ako s Adamom Jánošíkom, ktorý ešte zvažuje ponuky zahraničných klubov. Nerátame už so službami Adama Drgoňa, Ivana Rachůnka ani Tibora Kutálka. Musíme počkať, aká bude budúcnosť Erika Černáka i Radovana Bondru po zámorskom drafte NHL. V bránke budeme mať dvojicu Marcel Melicherčík a Dominik Riečický, do obrany pribudol 28-ročný odchovanec ostravského hokeja z Vítkovíc Martin Dudáš, ktorý hrával naposledy za Duklu Trenčín a útočné rady posilnia 24-ročný center zo Zvolena Dalibor Bortňák, z Nitry prišiel do Košíc 28-ročný útočník Richard Lelkeš, po ročnom pôsobení vo Švédsku sa vracia bronzový medailista z posledných MS juniorov v Kanade Pavol Skalický, z Popradu sa z hosťovania vrátil Peter Boltun a zo zámoria prišiel náš odchovanec Dávid Šoltés, takisto bronzový medailista z MS 20-ročných v Kanade. Dva roky tam hrával vo WHL v tíme Prince George Cougars." Podľa vyjadrenia J. Bakoša je zrejmé, že v priebehu sezóny chcú Košičania omladiť mužstvo, preto nie je vylúčené, že do začiatku extraligy sa v kádri môžu objaviť aj niektorí ďalší hráči mladšej či strednej generácie.

Na prvom tréningu chýbali Adam Jánošík a Radek Philipp, ktorí dostali od trénera P. Oremusa voľno, ale ostatným, ktorí sa na ploche Steel arény do prípravy zapojili, kondičný tréner Daniel Kičura naordinoval na suchu prvé dávky kvalitnej rozcvičky. "Po dlhšom oddychu pôjde najskôr o tréningovú adaptáciu organizmu a následne rozvoj vytrvalostných schopností," ozrejmil kondičný tréner a dodal: "Zatiaľ budeme trénovať prvý týždeň jednofázovo, ale v ďalších už budú dvojfázové tréningy pestré a nebude chýbať pilates, spinning, posilňovňa, ale aj príprava na atletickom štadióne i v okolitej prírode Košíc, kde budeme naberať kondíciu. Celá príprava je koncipovaná v rámci odbornej metodiky."

Ďalšie informácie o príprave pridal hlavný kormidelník P. Oremus: "Čaká nás náročná sezóna a to nielen v slovenskej extralige, ale aj v prestížnej európskej súťaži v hokejovej Lige majstrov. Jedna i druhá súťaž je pre nás dôležitá a my sa musíme preto dokonale pripraviť, aby sme v oboch prípadoch boli úspešní. Príprava na suchu potrvá do 30. júna, potom budú mať hráči dovolenky a po nich začneme od 23. júla trénovať už na ľade, zatiaľ v Crow aréne. Do Steel arény sa presunieme až začiatkom augusta. V rámci letnej prípravy sa už tradične predstavíme na turnaji v Třinci a do začiatku nového ročníka extraligy odohráme, vrátane Ligy majstrov, desať prípravných zápasov."

Košičania majú pre novú sezónu zatiaľ v príprave tento aktuálny káder hráčov: brankári Melicherčík a Riečický, obrancovia Cebák, Dudáš, Jánošík, Macejko, Pavúk, Philipp a Štrbák, útočníci Bartánus, Bartoš, Boltun, Bortňák, Češík, Hinďoš, Hrnka, Chovan, Jenčík, Lapšanský, Lelkeš, Skalický, Sojčík, Suja a Šoltés.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...