Vyhľadávanie:

Majster sa ťahá vyššie

Majster sa ťahá vyššie

Hokejistov majstrovského celku HC Košice opustil pred týždňom tréner Anton Tomko, ktorý bol len nedávno v Steel aréne pasovaný za najúspešnejšieho slovenského trénera uplynulej sezóny. Muž, ktorý priviedol hokejistov Košíc po desaťročnej odmlke k majstrovskému titulu, sa prekvapujúco vzdal svojej funkcie. Či to spôsobili nepresvedčivé výkony jeho zverencov a zlý štart do novej sezóny, alebo iba dve domáce prehry so Žilinou a neskôr aj s nováčikom zo Spišskej Novej Vsi, nevedno. Sám tréner A. Tomko sa pre médiá vyjadril, že toto mužstvo potrebuje zmenu. Jedno je pravda, hokejisti HC Košice sú v novom extraligovom ročníku na míle vzdialení od majstrovskej formy. Pri kormidle teda zostal jeho asistent Pavel Hulva, ktorý už viedol mužstvo v Púchove proti reprezentačnej dvadsiatke i doma proti Popradu.

V obidvoch stretnutiach naši úradujúci majstri vyhrali a v tabuľke sa so ziskom dvanástich bodov posunuli na piatu priečku. Od vedúceho Martina ich delia iba 4 body a zdá sa, že Košičania prekonali počiatočnú krízu a mohli by sa z letargie postupne prebrať. Po dvoch víťazstvách by mohla prísť tretia. V piatok 2. októbra totiž čaká nášho majstra ďalší z relatívne ľahších zápasov. Predstavia sa na ľade súpera v Liptovskom Mikuláši. Radi by sme ich videli už s novým trénerom. No a potom by mali naplno zabrať i v nedeľu doma v šlágri kola, kedy sa o 17.30 hod. stretnú s bratislavským Slovanom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...