Vyhľadávanie:

Majster si udržuje majstrovskú formu

Majster si udržuje majstrovskú formu

Hokejisti HC Košice si tromi víťazstvami u súperov poistili vedúcu priečku v tabuľke

Pre hokejistov HC Košice bol uplynulý týždeň veľmi náročný, pretože v extralige odohrali v rýchlom slede tri zápasy u súperov. Vo všetkých troch boli úspešní, keď najprv zdolali v Bratislave reprezentačnú dvadsiatku 3:0, v šlágri 16. kola uspeli pod Tatrami v súboji o pozíciu extraligového lídra s domácim Popradom po víťazstve 2:1 a v nedeľu 26. októbra si na ľade súpera poradili s deviatou Žilinou výsledkom 3:1.

Týmito tromi víťazstvami si náš majster upevnil vedúce postavenie v tabuľke a pred druhým Popradom mal pred včerajším domácim stretnutím so Zvolenom náskok šiestich bodov. Zvlášť dramatický zápas videlo vyše tri tisíc divákov vo východniarskom derby v Poprade. Ich fanúšikovia, ale aj hráči domáceho tímu, si brúsili zuby. Chystali sa totiž okrem iného prerušiť štvorzápasovú šnúru bez inkasovaného gólu košickému brankárovi, popradskému odchovancovi Marcelovi Melicherčíkovi. Ten napokon kvôli viróze pod Tatry necestoval a do bránky nášho mužstva sa postavil Alexandr Hylák, ktorý si síce čisté konto neudržal, ale svojím výkonom pomohol nášmu tímu k zisku troch bodov. V zápase sa v košickom mužstve už objavil nový hráč Jakub Suja. Tento košický odchovanec začal extraligu v Martine a v našom mužstve vystriedal Milana Kolenu, ktorý sa vrátil späť do Martina, odkiaľ pred sezónou prišiel ako nová posila do Košíc. V nedeľu sa naši majstri síce stretli s mužstvom z opačného konca tabuľky, s deviatou Žilinou, ale ani tento súboj nebrali zverenci trénera Antona Tomka na ľahkú váhu. Žilinčania totiž po výmene trénera preukazujú vzostupnú formu a v predchádzajúcich dvoch stretnutiach v Martine i doma s Piešťanmi vyhrali. Naši aj tento duel zvládli a po 18-tich odohraných stretnutiach v aktuálnej sezóne majú na svojom konte 45 bodov. Na margo spomínaných troch zápasov vonku tréner A. Tomko poznamenal: "Úspešne sme absolvovali sériu ťažkých zápasov u súperov. Vo všetkých stretnutiach sme hrali odvážne i koncentrovane a zaslúžene získali deväť bodov, čo nás veľmi teší. V tomto trende chceme v nasledujúcich kolách extraligy úspešne pokračovať."

Včera, v utorok 28. októbra, odohrali Košičania ďalší šláger kola. Tentoraz na domácom ľade hostili úradujúceho majstra zo sezóny 2012/2013 HKM Zvolen, ktorý bol v tabuľke s 34 bodmi na tretej priečke. Nech už sa zápas skončil po uzávierke tohto čísla Ocele východu akokoľvek, hokejisti HC Košice boli rozhodnutí pokračovať v sérii šiestich víťazných stretnutí po sebe a úspešne ukončiť druhú šestinu základnej časti. V piatok 31. októbra sa naši predstavia na ľade súpera v Trenčíne, doma ich fanúšikovia môžu prísť povzbudiť do Steel arény v nedeľu 2. novembra o 17. hodine v súboji s Martinom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...