Vyhľadávanie:

Majster titul neobháji

Majster titul neobháji

Na futbalovom šampionáte U. S. Steel Košice sú v Pondelok 5. júna na programe už semifinálové zápasy

V stredu uplynulého týždňa pokračovali futbalové majstrovstvá U. S. Steel Košice ďalšími dvoma štvrťfinálovými stretnutiami Údržba - Vysoké pece a Zušľachťovne - Energetika. Ešte v pondelok 22. mája si postup do semifinále vybojovali Teplá valcovňa a Doprava, v stredu medzi kvarteto najlepších postúpili Údržba a Energetika.

V posledných rokoch sa úradujúcim majstrom U. S. Steel Košice vo futbale nedarí titul obhájiť. Vlani svoje účinkovanie predčasne skončili majstri z Teplej valcovne, ktorí zostali vo štvrťfinále na štíte energetikov. V roku 2004 obhajovali titul majstra hráči z Údržby, napokon však skončili bez medaily až na 4. mieste. O ďalší rok neskôr, teda v roku 2003, futbalistov z Energetiky zosadili z trónu hráči z Údržby, ktorí ich zdolali vo finále najtesnejším výsledkom 1:0. Až v roku 2002 sa podarila obhajoba hráčom z Energetiky, ktorí vo finále vyhrali nad Oceliarňou 1:0 a obhájili tak svoj titul z roku 2001. V tomto roku museli z kola von futbalisti z Vysokých pecí, ktorí sa z titulu tešili vlani. Teraz prehrali vo štvrťfinále s Údržbou až na pokutové kopy, keď v riadnom hracom čase sa zápas skončil nerozhodne. Do ďalších bojov nepostúpilo ani mužstvo Zušľachťovní, ktoré prehralo s Energetikou rozdielom triedy.
Ďalšie štvrťfinálové zápasy:

Údržba - Vysoké pece 1:1 (0:0), na pokutové kopy 5:4
Na ťažkom rozmoknutom teréne viazla súhra, o to viac museli hráči obidvoch mužstiev o loptu bojovať v osobných súbojoch. V 10. minúte prvú nebezpečnú Laufovu strelu brankár domácich Saroi zneškodnil. V 21. min. bolo pred bránou údržbárov opäť horúco. Lauf získal "malú domov", ale nedokázal obísť vybiehajúceho brankára. Potom Knap z priameho kopu mieril nad. Na druhej strane skúšal strelecké šťastie domáci Begáni, lopta však tesne minula bránu hostí. Po zmene strán najprv Sterankovu bombu Saroi vyrazil a z protiútoku strela Kurcika asi z 25 metrov mierila pod brvno. Lenže brankár hostí loptu vytlačil na roh. V 14. min. II. polčasu sa hostia predsa len dočkali. Z priameho kopu Bořik presne trafil a otvoril skóre 0:1. Netrvalo dlho a bolo vyrovnané. Do brejku sa dostal Ľalík a lobom prehodil vybiehajúceho brankára - 1:1. Po tomto nerozhodnom výsledku o postupujúcom rozhodli strely zo značky pokutového kopu. Po prvej sérii piatich striel bol stav nerozhodný 4:4. Kým v ďalšej sérii za domácich penaltu premenil brankár Saroi, za hostí Dvojak úspešný nebol a tak do semifinále postúpili údržbári.

Zušľachťovne - Energetika 0:3 (0:1)
O všetkom sa vlastne v tomto zápase rozhodlo už v úvode. Raketový nástup sa vydaril hosťom, ktorí sa dostali pred bránu domácich a nikým nekrytý Duháň otvoril skóre 0:1. Domáci potom otvorili obranu, snažili sa častejšie o rýchle protiútoky, ale streleckú mušku mali hráči Zušľachťovne príliš vychýlenú. Nervozita na ich kopačkách sa stupňovala aj po zmene strán, a to využili energetici na strelenie ďalších dvoch gólov. Trpezlivo hrajúci hostia dvakrát výborne prečíslili obranu súpera a po skvelých prihrávkach Duháňa sa dva razy rutinérskym spôsobom strelecky presadil Pataky. Za stavu 0:3 energetici už iba kontrolovali vývoj hry vo svoj prospech a domácim nedovolili streliť ani len čestný úspech. Napokon hostia tento zápas dotiahli do víťazného konca na nulu a zaslúžene postúpili do semifinále.

V pondelok 5. júna sa v semifinále najprv o 16.00 h. stretnú Teplá valcovňa - Energetika a o 17.15 h. to bude zápas Údržba - Doprava. Víťazi z týchto dvoch stretnutí postúpia do finále a v boji o titul sa stretnú v stredu 7. júna o 17.15 hodine. Ešte predtým sa o 16.00 hodine stretnú porazení semifinalisti v boji o 3. miesto.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...