Vyhľadávanie:

Majster v pozícii lídra

Majster v pozícii lídra

Piatkovým zápasom HC Košice - Slovan Bratislava sa začne druhá šestina základnej časti hokejovej extraligy

Úvod novej sezóny sa úradujúcemu majstrovi z HC Košice nevydaril. Začal prehrou 0:2 so Slovanom v Bratislave a gól sa Košičanom nepodarilo streliť ani v druhom kole vo východniarskom derby na ľade v Poprade. S Podtatrancami však zverenci trénera Rostislava Čadu v zápase predsa len vyšli víťazne gólom Bartoša po samostatných nájazdoch. Odvtedy forma mužstva rapídne stúpala a v nasledujúcich piatich stretnutiach sa hráči strelecky nielenže prebudili, ale do tabuľky si na svoje konto pripísali 15 bodov.

Skvelé boli najmä ich výkony v druhom hracom týždni základnej časti, keď v piatich víťazných zápasoch so Žilinou, Nitrou, Slovenskom 20, Zvolenom a s Martinom strelili v rozpätí ôsmich dní 27 gólov. Súperom spod Dubňa doma a v Martine nastrieľali poltucet a brankár Július Hudáček v troch súbojoch nového ročníka ani raz neinkasoval. Po úvodných dvoch stretnutiach nemali hokejisti košického majstra na svojom konte ani jeden kanadský bod z hry. Dnes sú po ôsmom kole nielen na čele extraligového pelotónu, ale dominujú aj kanadskému bodovaniu. Najviac bodov doteraz nazbieral útočník Jaroslav Kristek, na svojom konte ich má dvanásť (5 gólov a 7 asistencií). Darí sa aj jeho spoluhráčom z tretieho útoku Marcelovi Haščákovi, ktorý má 10 bodov (3 góly a 7 asistencií) a deväťbodový je Dušan Andrašovský (4 góly a 5 asistencií). Tejto trojici sa začalo dariť a v doterajších deviatich stretnutiach, spolu nazbierali 31 bodov.

"Máme formu, darí sa nám," nechal sa počuť Marcel Haščák, ktorý takýto úvod sezóny vo svojej kariére ešte nezažil a dodal: "Sme radi, že nám to sype, body si pekne delíme medzi seba. Dúfam, že nás Dušan čo najskôr bodovo dostihne. Ťažíme z výbornej spolupráce, na ľade často komunikujeme a navzájom sa povzbudzujeme. Prvé miesto nášho tímu v tabuľke ma samozrejme teší, v extralige som so svojím mužstvom ešte nikdy nebol na vedúcej pozícii. Pevne verím, že dobrá forma nám ešte vydrží, aby sme nášmu tímu pomohli udržať sa čo najdlhšie na vedúcej priečke."

Košičania odohrali v prvej šestine základnej časti doteraz deväť zápasov a v nich majú vysoko aktívne skóre 34:13. O 34 strelených gólov sa pričinilo 12 hráčov. Z útočníkov, ktorí nastúpili v jednotlivých stretnutiach, sa strelecky presadili takmer všetci, okrem Vorela, Hričinu a Buca. Kuriozitou je, že do streleckej listiny sa v tejto sezóne zapísal iba jeden z košických obrancov Michal Grman v domácom zápase proti Trenčínu. V uplynulom týždni boli v extralige na programe zápasy dvoch kôl. Košičania v nich v piatok 24. septembra doma po prvý raz v tejto sezóne podľahli Dukle Trenčín 3:4 po samostatných nájazdoch a v nedeľu si v Skalici pripísali už šieste víťazstvo v novej sezóne po výsledku 1:3.

Dnes, v stredu 29. septembra, zakončia úvodnú šestinu základnej časti domácim súbojom s Banskou Bystricou. Potom bude nasledovať domáca séria piatich zápasov po sebe. Už v piatok, 1. októbra, sa v Steel aréne stretnú s bratislavským Slovanom. V nedeľu, 3. októbra, náš majster opäť doma privíta Poprad, v utorok, 5. októbra, hostíme Žilinu a vo štvrtok, 7. októbra, Nitru. V hre je teda pätnásť bodov. Priaznivci nášho majstra veria, že hráči využijú domáce prostredie a z tejto série vyťažia maximálny počet bodov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...