Vyhľadávanie:

Majster vzíde zo silného kvarteta

Majster vzíde zo silného kvarteta

Futbalový šampionát o majstra U. S. Steel Košice pre rok 2005 pred semifinálovými zápasmi

Futbal
Hráč z tímu Vedenia Rusič (v bielom drese) sa snaží prejsť cez hráčov Oceliarne čo najbližšie k súperovej bráne.

Počas uplynulého týždňa odohralo osem tímov, ktoré postúpili zo štyroch skupín, štvrťfinálové zápasy v rámci futbalových majstrovstiev U. S. Steel Košice. O dvoch stretnutiach TVa - Energetika 0:1 a Vysoké pece - Doprava 0:0 na pokutové kopy 3:1, sme písali v minulom čísle našich novín.

Dnes prinášame reportáže z ďalších dvoch štvrťfinálových súbojov, ktoré v stredu 25. mája 2005 medzi sebou zviedli dvojice Údržba - Zušľachťovne a Vedenie - Oceliareň. V obidvoch zápasoch sa v riadnom hracom čase o víťazovi na trávniku nerozhodlo, preto o postupujúcich do semifinále sa muselo rozhodnúť zo značky pokutového kopu. Šťastnejší boli údržbári i oceliari, ktorým sa v penaltovom rozstrele lepšie darilo. Do semifinále teda postúpili Energetika, Vysoké pece, Údržba a Oceliareň. Semifinálové zápasy sa odohrajú v pondelok 6. júna, kedy sa o 16.00 h. na ihrisku Technickej univerzity na Watsonovej ulici stretnú Energetika - Vysoké pece a o 17.15 h. nastúpia proti sebe hráči Údržby a Oceliarne.

Víťazi týchto zápasov sa prebojujú do finále a porazení budú hrať o 3. miesto. Kedy? Na budúcu stredu 8. júna 2005 sa najprv o 16.00 h. odohrá stretnutie o 3. miesto a finále je na programe o 17.15 h. Až vtedy spoznáme nového majstra i troch medailistov z tohtoročného futbalového šampionátu.

Štvrťfinálové výsledky

Údržba - Zušľachťovne 1:1, na pokutové kopy 4:2
Obidve mužstvá začali súboj veľmi opatrne s dôrazom na obranu. Do útočných akcií sa hráči na jednej i druhej strane príliš nehrnuli a osmelili sa až po štvrťhodine hry. Prvú väčšiu šancu mali údržbári, ale centrovaná lopta Dancáka z ľavej strany prešla pozdĺž celej brány hostí do autu. Nebolo na blízku nikoho, kto by ju zasunul za brankárov chrbát. O niekoľko minút neskôr bolo rušno na druhej strane, keď sa hráč hostí Beregsási dostal do šance, ale zblízka strelil vedľa. Domáci boli v závere prvého polčasu v útoku predsa len o niečo iniciatívnejší.
Po dobrej kombinačnej akcii sa z hranice šestnástky odhodlal k strele kanonier Mico a lopta z jeho kopačky skončila v sieti - 1:0. Po zmene strán bolo pred obidvoma bránkami oveľa rušnejšie než v prvom polčase. Hostia totiž zvýšili pohyb a svoju hernú aktivitu zvýraznili útočným tlakom. Veľkú šancu na vyrovnanie mal Š. Spišák, lenže z dobrej pozície prestrelil.
Na druhej strane mohol Mico pre Údržbu zápas rozhodnúť, ale sám pred bránou strelil vysoko nad. Na druhej strane Nováček z päťky mieril nad a po ňom Senkovu šancu zmaril brankár domácich Varga. Hostia sa predsa len dočkali vyrovnania, keď päť minút pred koncom Š. Spišák nekompromisnou strelou vyrovnal na 1:1. Hostia mohli napokon aj vyhrať, lenže to by musel Molnár z dvoch gólových šancí aspoň jednu premeniť. Sériu jedenásťmetrových kopov začínali futbalisti Zušľachťovne, konkrétne Beregsási, ktorý jedenástku premenil - 1:0. Za Údržbu bol úspešný Begáni 1:1. Potom Trelo trafil len do žrde a za domácich Fotta upravil na 1:2. Za hostí Senko už druhý pokutový kop v sérii nepremenil, za údržbárov bol však úspešný Kosch a upravil na 1:3. Štvrtý strieľajúci hráč Zušľachťovne Šofranko znížil na 2:3, lenže Dancák presnou strelou dal bodku za touto sériou, ktorú údržbári vyhrali 4:2 a postúpili do semifinále.

Vedenie - Oceliareň 0:0, na pokutové kopy 3:4
Keby boli oceliari v úvodnej štvrťhodine premenili tri vyložené šance, mohli hravo viesť 3:0. Najprv Lemešáni zblízka strelil do brvna, po ňom na to isté miesto mieril Bitto a tretiu šancu zahodil Telepka, ktorý hlavou postal loptu vedľa brány. Potom sa domáci dostali spod tlaku hostí a aj oni začali hrať rýchly, kombinačný futbal, lenže bez koncovky. Až po zmene strán sa po individuálnej akcii k streľbe dostal domáci Grimplini, jeho strelu však brankár oceliarov Švec zlikvidoval.
A vôbec brankári, v domácom tíme Ľapin i hosťujúci Švec, mali veľký podiel na tom, že gól v priebehu hry riadneho hracieho času nepadol. V závere zápasu sa viac hralo na polovici mužstva Vedenia, ktoré sa urputne bránilo tlaku oceliarov. O postupe do semifinále sa preto muselo rozhodnúť zo značky pokutového kopu. Začínali domáci, za ktorých Frascarelli jedenástku nepremenil. Za hostí Bodnár otvoril skóre série 0:1. Potom Grimplini vyrovnal na 1:1, Ivanecký z Oceliarne 1:2, Katunský z vedenia vyrovnal na 2:2 a tento stav trval aj po tretej sérii, pretože Lemešáni nedal. Neúspešný bol tiež domáci hráč Godina a keď Ferenc upravil na 2:3, tromfy mali na svojich kopačkách poslední hráči v sérii. Rusič síce vyrovnal na 3:3, ale Poľak v požičaných kopačkách strelil štvrtý gól oceliarov a posunul ich do semifinále.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...