Vyhľadávanie:

Majster z kola von

Majster z kola von

Futbal
Energetici v závere zápasu proti TVa stŕpli, keď centrovaná lopta iba preletela pozdĺž celej brány a skončila za postrannou čiarou.

V pondelok tohto týždňa sa začali v našich futbalových majstrovstvách o majstra U. S. Steel Košice pre rok 2005 štvrťfinálové zápasy. V úvodných dvoch stretnutiach sa stretli Teplá valcovňa s Energetikou a v druhom súboji Vysoké pece hrali s Dopravou. V prvom zápase došlo k prekvapeniu, keď úradujúci majster z TVa zostal na štíte energetikov a z ďalších bojov vypadol.

V druhom dramatickom meraní síl sa o postupe vysokopeciarov rozhodlo až v penaltovom rozstrele. Dnes sú na programe ďalšie dve štvrťfinálové stretnutia, v ktorých sa o 16.00 h. stretnú Údržba s tímom Zušľachťovní a o 17.15 h. hrá Vedenie s Oceliarňou.

Teplá valcovňa - Energetika 0:1 (0:0)
Obidve mužstvá začali veľmi pozorne v obrane a viac sa snažili o kombinačnú hru v strede ihriska. Prvú veľkú šancu na skórovanie mali domáci, keď v 12. minúte obrana hostí faulovala v pokutovom území Tobáka a bol z toho pokutový kop. Lenže Kolesár šancu nevyužil, keď z bieleho bodu mieril vedľa! Hostia po zmene strán zvýšili tlak na súperovu bránu, ktorého výsledkom bola tvrdá strela Patakyho spoza šestnástky. Tú však pozorný brankár Klembara chytil.
Na druhej strane hráči TVa nevyužili v rozpätí piatich minút tri rohové kopy. V 13. minúte druhého polčasu sa hostia predsa len dočkali vedúceho gólu, ktorý strelil po samostatnom úniku Piga. Po góle prešli domáci do ofenzívy, ktorá im až v závere priniesla gólovú šancu. V dobrej streleckej pozícii sa ocitol Vidricko, ale jeho dobre mierenú delovku pod brvno zázračne vyrazil brankár hostí Leško a tak do semifinále postúpila Energetika.

Vysoké pece - Doprava 0:0, na pokutové kopy 3:1
Hráči obidvoch mužstiev sa navzájom pozorne strážili a tak šancí bolo v zápase veľmi málo. V prvom polčase ako by sa mužstvá šetrili na druhé dejstvo. Avšak ani po zmene strán sa strelci nevyznamenali, ale bližšie k víťazstvu boli predsa len domáci. V závere zápasu po strele Dvojáka lopta už smerovala do brány, ale na bránkovej čiare zachránil hostí od gólu Kandík.
Po nerozhodnom výsledku 0:0 sa o postupujúcom rozhodlo zo značky pokutového kopu. Začínali vysokopeciari, za ktorých Knap otvoril skóre 1:0. Potom Olajoš z Dopravy nedal, Božik z VP trafil len do brvna a ani druhý hráč z Dopravy Kandík do čierneho netrafil, keď mieril vedľa. Až v tretej sérii Gecik zvýšil na 2:0, ale Deák už znížil na 2:1. Keď štvrtý hráč vysokopeciarov Dvoják strelil tretí gól a po ňom P. Veréb z tímu dopravárov mieril vedľa, bolo rozhodnuté, že do semifinále postúpili Vysoké pece.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...