Vyhľadávanie:

Majster zatiaľ majstrovsky

Majster zatiaľ majstrovsky

Vo futbalových majstrovstvách USSK skončili boje v základných skupinách

Futbal
Zo stretnutia D skupiny Doprava - ZHD 2:0. Na snímke prvý gól dopravárov v bráne hostí, ktorý strelil Turok.

V pondelok tohto týždňa sa odohrali vo futbalových majstrovstvách U. S. Steel Košice posledné tri stretnutia v základných skupinách. Z každej zo štyroch skupín postúpili dva najlepšie tímy do štvrťfinále, ktoré sa začne v pondelok 23. mája na štadióne TU Košice na Solovjevovej ulici.

V najlepšom svetle sa v A skupine predstavil úradujúci majster z Teplej valcovne, ktorý získal plný počet bodov s vysoko aktívnym skóre 9:1, podobne aj Údržba so skóre 6:1. Okrem týchto dvoch celkov sa vo štvrťfinálových stretnutiach predstaví ďalších šesť mužstiev, a to Zušľachťovne, Oceliareň, Vysoké pece, Vedenie, Energetika a Doprava. Podľa žrebu sa vo štvrťfinále v pondelok 23. 5. o 16.00 h. stretnú TVa - Energetika a o 17.15 h. Vysoké pece - Doprava. V stredu 25.5. sa o 16.00 h. odohrá stretnutie Údržba - Zušľachťovne a o 17.15 h. Vedenie - Oceliareň.

Výsledky v základných skupinách:

A skupina

Teplá valcovňa - Zušľachťovne 3:1 (0:0)
Po vyrovnanom prvom polčase sa o víťazovi rozhodlo až po zmene strán. Najprv z prísne nariadeného pokutového kopu za domácich Kolesár otvoril skóre a po ňom Tobák druhým gólom zvýraznil hernú prevahu TVa. Hostia sa však nevzdávali, ale tretí gól Juhása pribrzdil ich útočnú aktivitu. Do konca stretnutia predsa len strelili čestný úspech, ktorého autorom bol Šofranko.

Teplá valcovňa - Nákup 6:0 (3:0)
Bola to jednoznačná záležitosť vlaňajšieho majstra, ktorého hráči sa prezentovali dobrou koncovkou. Hostia iba v úvode dokázali držať krok so súperom, potom rezignovali. Po dva góly víťazov strelili Mazár a Gašpar, po jednom pridali Tobák a nestarnúci Duska.

B skupina

Oceliareň - Vysoké pece 1:1 (1:0)
Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. Kým v prvom herne dominovali oceliari, po prestávke držali taktovku hry vysokopeciari. Domáci skvelou kombinačnou hrou často zamestnávali obranu hostí a v 20. minúte po prihrávke Bodnára strelil Lemešáni vedúci gól. Hostia sa spamätali až v druhom polčase, vynútili si tlak, čoho výsledkom bol ich vyrovnávajúci gól z kopačky Tomáscha. V závere mohli obaja súperi strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale najprv šancu zahodil hosťujúci Matis a za domácich Bobko prestrelil prázdnu bránu.

Vysoké pece - Koksovňa 3:0 (1:0) Viac z hry mali vysokopeciari, ktorí boli aktívnejší v útoku, ale z množstva šancí skórovali v prvom polčase len raz zásluhou Dvojáka. Tesne pred prestávkou mohli hostia vyrovnať, ale Migas nepremenil pokutový kop. Po zmene strán najprv strelecky disponovaný Dvoják zvýšil na 2:0, a po ňom Gecik tretím gólom uzavrel skóre zápasu.

C skupina

Vedenie - Energetika 2:2 (1:1)
Netrvalo dlho a domáci sa po peknej kombinačnej akcii dostali do vedenia po góle Bernáta. Vlaňajších finalistov z Energetiky však tento gól nedeprimoval a o 5 minút neskôr už bolo vyrovnané. Zariadil to presnou strelou Duhaň. Hneď po zmene strán Pigova hlavička znamenala vedenie hostí, ale na druhej strane aktívny Grimplini vyrovnal. Bližšie k víťazstvu mali hostia, keď v závere nastrelil Pataky žrď a dve šance zblízka zahodil hlavou Piga.

Energetika - Studená valcovňa 0:0
Bol to vyrovnaný súboj, veď obidve mužstvá mali ešte šancu na postup. Bližšie ku gólu boli v prvom polčase hostia, ale brankár domácich Pavúr dvakrát zázračne zlikvidoval gólové strely Kováča. V úvode druhého dejstva kanonier energetikov Piga zbytočne váhal so streľbou, a brankár hostí Komora si takisto udržal čisté konto. Bod stačil na postup energetikom.

D skupina

Doprava - ZHD 2:0 (2:0)
Obidve mužstvá čakali na chybu súpera. Dočkali sa jej v 18. minúte domáci, ktorí využili dieru v obrane hostí a nikým nekrytý Turok otvoril skóre 1:0. Dopravári potom zvýšili tlak a svoju hernú prevahu zvýraznili v závere prvého polčasu gólom Pasternáka. Po zmene strán sa hostia snažili streliť aspoň čestný úspech, ale z množstva šancí sa to nepodarilo Murňákovi, ktorý z brejku mieril vedľa.

Údržba - Doprava 1:0 (0:0)
Vo vyrovnanom stretnutí boli bližšie k úvodnému gólu údržbári. Lenže ich gólový účet sa nepodarilo otvoriť Hanzeľovi a neskôr ani Fottovi, ktorí z dobrých pozícii mierili len do žrde. Až tesne pred záverom zápasu strhli domáci víťazstvo na svoju stranu, keď ich jediný gól zaznamenal Ľalík. Hostia dohrávali len s desiatimi hráčmi, keď po druhej žltej karte musel ihrisko predčasne opustiť Pasternák.

Údržba - ZHD 5:1 (3:1)
Hostia mali raketový úvod. Prvý strelecký pokus Mačaja skončil gólom a o päť minút neskôr Mačajovu delovku len s námahou "vyškriabal" brankár Varga spod brvna. Údržbári si však postupne vynútili obrovskú prevahu a darilo sa im aj v streľbe. Najmä Mico mal svoj deň, keď zaznamenal hetrik. Okrem neho ďalšie góly domácich strelili Hanzeľ a Begáni.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...