Vyhľadávanie:

Majstra preveria kvalitní súperi

Majstra preveria kvalitní súperi

Hokejisti odštartovali sériu prípravných zápasov

Hokejisti HC Košice si pred novým extraligovým ročníkom 2010/2011 na mesiac august naplánovali program prípravných stretnutí. Začali v utorok 3. augusta súbojom s HK 05 Banská Bystrica. Zápas sa odohral na ľade ZŠ Kavečianska, kde bolo na prvé prípravné vystúpenie novovytvoreného majstrovského tímu zvedavých takmer 2 000 divákov. Košičania zvíťazili nad týmto ambicióznym súperom 3:2 po samostatných nájazdoch. Naši v súboji neustále viedli, hostia nepriaznivý stav vždy len doťahovali. V druhom prípravnom stretnutí, opäť doma, s extraligovým rivalom z Popradu, už zverenci trénera Rostislava Čadu svojho súpera vôbec nešetrili. Schuti si zastrieľali a uštedrili mu osem gólov, pričom náš brankár Hudáček ani raz neinkasoval.

Po domácich stretnutiach odcestovali naši majstri v uplynulom týždni do Švajčiarska, kde ich v rozpätí troch dní čakali tri prípravné zápasy v Engelbergu. Najprv ich sily preveril domáci tím najvyššej švajčiarskej súťaže Ambri Piotta, s ktorým Košičania zaslúžene zvíťazili 5:4. Potom sa dvakrát stretli s kvalitným mužstvom ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy Lokomotiv Jaroslavľ, ktorý bol vo Švajčiarsku na sústredení. V prvom vzájomnom zápase naši hokejisti podľahli svojmu súperovi 1:4. Avšak v druhom súboji s tým istým súperom zakončili švajčiarske turné výborným výsledkom, keď remizovali 3:3. Pre nášho majstra to bola nová skúsenosť, hráči zistili ako sú na tom s výkonnosťou a môžu sa porovnávať nielen s tímami z našej extraligy, ale aj s inými zahraničnými účastníkmi. Bol to pre nich veľmi dobrý test pripravenosti pred majstrovskými stretnutiami v slovenskej extralige.

V tomto týždni odohrajú Košičania dva zápasy v Rakúsku. Už zajtra, 19. augusta, sa stretnú s mužstvom ATSE Graz a v piatok 20. augusta si sily zmerajú s tímom Viedne. Na budúci týždeň sa hokejisti HC Košice po prvý raz v tomto prípravnom období predstavia svojim fanúšikom v zmodernizovanej Steel aréne. Od 23. do 26. augusta sa na jej ľade uskutoční 3. ročník medzinárodného hokejového turnaja Cassovia Hockey Cup a zároveň aj 63. ročník Tatranského pohára, v ktorom bude štartovať šesť tímov v dvoch skupinách. V A skupine budú hrať HC Košice, CSKA Moskva a HC Vítkovice Steel, v B skupine sa stretnú HK Poprad, HC Oceláři Třinec a EC Kassel Huskies z Nemecka.

Program turnaja:
Pondelok 23. augusta o 15.00 hod. HC Oceláři Třinec - HK Poprad a o 18.15 hod. HC Vítkovice Steel - HC Košice,
Utorok 24. augusta o 15.00 hod. HC Oceláři Třinec - EC Kassel Huskies a o 18.15 hod. HC Vítkovice Steel - CSKA Moskva,
Streda 25. augusta o 15.00 hod. HK Poprad - EC Kassel Huskies a o 18.15 hod. HC Košice - CSKA Moskva,
Štvrtok 26. augusta o 12.00 hod. zápas o 5. miesto, o 15.00 hod. zápas o 3. miesto a o 18.15 hod. finále.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...