Vyhľadávanie:

Majstrovské tituly mladých hádzanárov

Majstrovské tituly mladých hádzanárov

Uplynulú hádzanársku sezónu vyšperkovali mladší i starší dorastenci 1. MHK Košice zlatými medailami

O budúcnosť mužskej hádzanej v Košiciach strach nemusíme mať. Samozrejme, ak mladí dostanú šancu uplatniť sa v seniorskom tíme 1. MHK Košice, ktorému sa v sezóne 2004/ 2005 v spoločnej česko-slovenskej hádzanárskej interlige HIL nedarilo. Zato radosť nielen klubu, ktorého hlavným sponzorom je U. S. Steel Košice, ale aj celej východoslovenskej metropole, urobili v spomínanej sezóne družstvá mladších i starších dorastencov 1. MHK Košice. Obidva kolektívy získali tituly majstrov Slovenska.
Mladší dorastenci pod vedením trénera Jána Hruščáka sa za vlaňajšie štvrté miesto tentoraz dokonale rehabilitovali. V majstrovskej súťaži odohrali v základnej i v nadstavbovej časti spolu 30 zápasov a ani v jednom neprehrali! Ich najťažšími súpermi i najvážnejšími kandidátmi na majstrovský titul boli mladí hádzanári z Prešova a z Považskej Bystrice, ale aj s nimi si mladí Košičania na palubovke poradili. Stabilnú formu si už štvrtý rok udržuje družstvo starších dorastencov. V tejto sezóne získali zverenci trénera Dušana Timka štvrtý majstrovský titul po sebe. Čiže od sezóny 2001/2002 kraľujú na najvyššom stupienku a sú najlepším tímom vo svojej kategórii na Slovensku. V uplynulom ročníku prehrali naši ligoví starší dorastenci iba raz, a to v Považskej Bystrici. Mnohí naši mladí hádzanári sa svojimi výkonmi prebojovali až do mládežníckych reprezentačných družstiev Slovenska.
Po skončení majstrovskej sezóny viacerí z nich štartovali na najväčšom mládežníckom medzinárodnom hádzanárskom turnaji vo švédskom Götteborgu. Tam sa konal už 36. ročník turnaja Partille Cup, na ktorom v rôznych mládežníckych kategóriách chlapcov i dievčat štartovalo spolu 13 500 mladých hádzanárov zo 45 krajín sveta. Boli to vlastne mládežnícke majstrovstvá sveta, ktorých sa zúčastnilo aj družstvo 1. MHK Košice. Za náš celok štartovali hráči ročníkov narodenia 1988 a 1989. Okrem nich sa turnaja zúčastnili aj reprezentačné kolektívy do 19 rokov z 22 krajín, teda aj družstvo Slovenska, ktorého dres oblieklo aj päť Košičanov, a to brankár Paul, Baláž, Kolesár, Urban a Caban. Mladí Košičania z 1. MHK (ročníky 1988 a 1989) na tomto turnaji výborne reprezentovali svoj klub i mesto, keď v konečnom poradí obsadili vo svojej kategórii vynikajúce 2. miesto. V skupine naši zvíťazili nad majstrom Slovinska Gorenje Velenje 26:20, nad majstrom Fínska BK 46 Varis 31:13 a nad majstrom Lotyšska LSPA Riga 19:15. Vo štvrťfinále sme zdolali dánskeho majstra Brand IF 23:16 a prehrali so švédskym majstrom HK Tirold 12:16. V semifinále sa stretli s majstrom Rakúska AON Fivers Viedeň, nad ktorým zvíťazili o gól 25:24. Vo finále už nestačili na poľského majstra Wislu Plock, ktorému podľahli 21:24, hoci v prvom polčase naši ešte viedli o 4 góly. Najlepším strelcom celého turnaja v tejto kategórii bol s 50 gólmi náš Hruščák, v all star tíme boli z nášho mužstva traja hráči, a to Guzy, Hruščák a Styrančák.
Reprezentačný celok Slovenska do 19 rokov sa v konečnom poradí umiestnil na 7. mieste za hádzanárskymi veľmocami Nemeckom, Ruskom, Švédskom, Slovinskom, Španielskom a Litvou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...