Vyhľadávanie:

Majstrovský hetrik na dosah

Majstrovský hetrik na dosah

Úradujúci hokejový majster HC Košice sa po štvrtý raz v rade prebojoval do finále extraligy a jeho súperom bude HK Poprad

V semifinále play-off to mali hokejisti HC Košice ešte ľahšie než vo štvrťfinále. Semifinálovú sériu, v ktorej mali za súpera Duklu Trenčín, vyhrali Košičania na zápasy 4:0. Po dvoch víťazných stretnutiach 9:1 a 5:0, zvládli aj dve odvety na ľade súpera, keď vojakov zdolali v treťom vzájomnom zápase najprv 4:3 po samostatných nájazdoch a potom 5:1. Po týchto dueloch sa s impozantným skóre 23:5 v semifinálovej sérii prebojovali v piatok 18. marca do finále. Ich finálovým súperom budú hokejisti z Popradu, ktorí si finálovú miestenku vybojovali v druhej semifinálovej sérii nad Banskou Bystricou 4:3 na zápasy.

Zverenci trénerov nášho tímu Rostislava Čadu a Pavla Zůbeka budú oddnes až do 11. apríla, termínu posledného možného siedmeho vzájomného finálového duelu s Popradom, obhajovať vlaňajší titul. Pretože Košice sa stali majstrami Slovenska v posledných dvoch ročníkoch hokejovej extraligy, majú veľkú šancu vybojovať si tretí titul za sebou v rade a ako prvé mužstvo zo Slovenska získať cenný majstrovský hetrik. Kým náš dnešný finálový súper spod Tatier hral v uplynulom týždni ďalšie tri zápasy o postup, naši hokejisti mali jedenásť dní na oddych. Ale neoddychovali, pretože sa na svojho finálového súpera veľmi zodpovedne a intenzívne pripravovali. Mnohí z fanúšikov sa obávali, či taká dlhá prestávka nevyvedie našich hráčov zo zápasového rytmu.

Takmer rovnakú pauzu mali už Košičania po štvrťfinálovej sérii a do súbojov s Trenčínom vykorčuľovali maximálne pripravení dosiahnuť to, o čo celú sezónu bojovali. A vyšlo im to excelentne, veď vojakov deklasovali tým najpresvedčivejším spôsobom. Takže musíme veriť, že do finálovej série vykorčuľuje náš majstrovský celok odhodlaný odovzdať maximum svojich síl a s plným nasadením dosiahnuť vytúžený cieľ. Napokon, hovorí o tom aj bývalý hráč Popradu, ktorý však v tejto sezóne oblieka dres HC Košice Marcel Haščák, pre ktorého to bude špecifická séria: "Musím priznať, že i keď som hokejovo vyrastal na ľade v Poprade, zápasy proti mojim bývalým hráčom budú pre mňa o to výnimočnejšie. O motiváciu majú postarané obidve mužstvá. Treba však rátať aj s tým, že Popradčania majú v nohách sedem zápasov, zatiaľ čo my sme oddýchnutí. I napriek tomu očakávam, že úvodný duel série bude najťažší. Musíme si veriť, máme natrénované a doma chceme na súpera vytasiť naše zbrane. Myslím, že po kondičnej stránke sme na tom v každom prípade lepšie."

Bola by to paráda už dnes víťazstvom rozkrútiť rozbiehajúci sa extraligový kolotoč finálových zápasov. S našim finálovým súperom z Popradu máme v tejto sezóne priaznivú bilanciu zo šiestich vzájomných stretnutí základnej časti. V troch domácich dueloch naši dva razy vyhrali 3:1 a raz prehrali 2:3. Na ľade súpera sme všetky tri stretnutia vyhrali po samostatných nájazdoch 1:0, 5:4, a 4:3.

Finále play-off sa hrá na štyri víťazné stretnutia. Začína sa dnes, v stredu 30. marca 2011, v Steel aréne so začiatkom o 18. hodine. Druhý súboj je na programe v rovnaký čas vo štvrtok 31. marca opäť v Košiciach. Potom sa séria sťahuje do Popradu, kde sa odohrajú tiež dva zápasy, a to v nedeľu 3. a v pondelok 4. apríla. Keď sa v štyroch úvodných stretnutiach o víťazovi finálovej série nerozhodne, potom sa prípadný piaty, šiesty alebo siedmy vzájomný zápas bude hrať v týchto termínoch: štvrtok 7. apríla v Košiciach, v sobotu 9. apríla v Poprade a v pondelok 11. apríla 2011 v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...