Vyhľadávanie:

Malí výtvarníci s cenami

Malí výtvarníci s cenami

Odmenili autorov najlepších prác z kalendára Bezpečnosť očami detí

Aj v roku 2012 sa na vás z nástenného kalendára Bezpečnosť očami detí budú usmievať obrázky malých výtvarníkov, ktorých rodičia, tety, ujovia či starí rodičia pracujú v U. S. Steel Košice. Do kalendára sa dostalo trinásť prác, ktoré vybrala porota zložená z pedagógov výtvarného odboru ZUŠ v Moldave nad Bodvou z 25 diel zaslaných do súťaže organizovanej útvarom bezpečnosť a hygiena práce. Autori troch najkrajších kresieb v každej súťažnej kategórii (do 10 rokov a do 15 rokov) získali vecné ceny. Minulý týždeň im ich odovzdali viceprezident U. S. Steel Košice pre ľudské zdroje Martin Pitorák a generálny manažér pre bezpečnosť a hygienu - Europe Chris Petrouski.

Malí hostia v sprievode najbližších dospelých zaplnili v stredu 14. decembra dopoludnia zasadačku Vonkajších vzťahov USSK do posledného miesta. Na stole ich čakali prvé, ešte "horúce" výtlačky nových kalendárov. Hneď sa zvedavo pustili do listovania a hľadali svoju kresbu. Po očku sledovali aj úhľadne zabalené škatule v kúte miestnosti, v ktorých, ako správne tušili, sa skrývali pekné darčeky, ako odmena za snahu a čas venovaný kresleniu.

Talent a šikovnosť detí, ktoré sa popasovali so stvárnením témy bezpečnosti práce, vyzdvihol v krátkom príhovore viceprezident M. Pitorák. Pre dospelých vo firme, povedal okrem iného, je zaujímavé vidieť predstavy detí o práci svojich rodičov a najbližších. Kresby detí pochválil aj generálny manažér Ch. Petrouski. Úsmevy na tvárach vykúzlila najmä jeho veta o tom, že spomedzi tých, ktoré mal možnosť vidieť počas svojho pôsobenia v amerických a srbských prevádzkach, sú práve košické najkrajšie. Čo ho tiež potešilo a o čom sa nezabudol zmieniť, je, že spomínaná aktivita dala do kopy rodiny a vytvorené dielka sú výsledkom spoločnej práce.

Malí autori i ich rodičia mali možnosť povedať aj zopár slov o tom, ako sa im tvorilo. Kým u detí bola najčastejšia odpoveď dobre a ľahko, dospelí by ocenili, keby sa ich ratolesti mohli pozrieť aj za brány fabriky, aby si prevádzky vedeli lepšie predstaviť a neinšpirovať sa iba rozprávaním otcov a mám alebo fotografiami v podnikových novinách. Z viacerých úst zaznelo aj poďakovanie za zorganizovanie takejto aktivity pre deti a za pekné ceny.

A kto sa napokon tešil z hodnotných hračiek, mobilu, fotoaparátu, glóbusu či puzdra na gitaru?

V I. kategórii zvíťazil Tomáš Cicoň (7 rokov). Na druhom mieste skončila Sofia Špaková (6 rokov). a na treťom mieste Dávid Aghamyan (10 rokov). V II. kategórii získali ocenenia Noémi Gažová (11 rokov) za 1. miesto, Alžbeta Franková (14 rokov) za 2. miesto a Eduard Šulc (13 rokov) za 3. miesto.

Malá pozornosť v podobe farbičiek a mikulášskych sladkostí sa ušla aj ďalším dievčatám a chlapcom, ktorých práce sa dostali do kalendára. Petronele Kovaľovej, René Mitrovi, Eme a Ele Sabolovej, Lívii Jánošíkovej, Adriane Durbákovej a Gabriele Koránovej.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...