Vyhľadávanie:

Máme majsterku sveta

Máme majsterku sveta

V tureckom meste Bursa sa konali juniorské majstrovstvá sveta v behu do vrchu pre rok 2006. Na štart sa postavilo 50 najlepších bežkýň z celého sveta, ale aj Slovensko malo na tomto svetovom šampionáte svoje zastúpenie. Okrem iných nás reprezentovala členka bežeckého klubu TJ Obal-Servis Košice 18-ročná Katarína Bérešová.

Táto mladá talentovaná atlétka, zverenkyňa trénera Gabriela Valisku, už vlani dokázala na mnohých pretekoch na tratiach od 3 do 10 kilometrov svoj talent a bežecké kvality. Už vlani štartovala na juniorských majstrovstvách sveta do vrchu, ktoré sa vlani konali na Novom Zélande. Vrátila sa s peknou vizitkou, keď v silnej medzinárodnej konkurencii skončila na 8. mieste. O rok výkonnostne ešte "podrástla", zúročila svoje skúsenosti zo svetového podujatia a výsledok sa v tomto roku na nedávnych MS dostavil. Študentka štvrtého ročníka Obchodnej akadémie v Trebišove, obliekajúca dres Obal-Servisu Košice, sa stala juniorskou majsterkou sveta. Na 3400 metrov dlhej trati s prevýšením 395 metrov jej nikto nestačil a suverénne asi s náskokom päťsto metrov zvíťazila. Po návrate sme ju oslovili s otázkou ako to v Burse na trati z jej pohľadu vyzeralo:

"Hneď po štarte som sa držala vo vedúcej šesťčlennej skupinke, ktorá sa však postupne roztrhala a každý si začal strážiť svoje postavenie na trati. Cítila som sa vo forme, nuž mierne zrýchlenie mi nerobilo problém. Prepracovala som sa na tretiu pozíciu, z ktorej po predbehnutí dvoch vedúcich domácich pretekárok som potom zaútočila na prvenstvo. Súperky tento raz nestačili môjmu tempu, ani raz som nezastavila a tak úspech sa dostavil v podobe zatiaľ môjho najcennejšieho víťazstva v kariére."

Keďže naša druhá slovenská reprezentantka Barbora Suchánková z ŠKP Štrbské Pleso skončila na 7. mieste, obidve v súťaži družstiev získali striebro. Pre našu členku Obal-Servis Košice Katarínu Bérešovú sa týmto úspechom tohtoročná sezóna ešte nekončí. Jej zatiaľ najväčším úspechom bolo v tomto roku víťazstvo medzi seniorkami v Národnom behu Devín - Bratislava na 12 km. Cez najbližší víkend bude štartovať v pretekoch na dráhe v Novom Meste nad Váhom v behu na 3 a 5 km, potom sa už postaví na štart MMM v Košiciach. Po dohode s trénerom sa rozhodne, či to bude len ľahký beh na 4,2 km trati minimaratónu, alebo si po prvý raz vyskúša polmaratón.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...