Vyhľadávanie:

"Máme za sebou päť úspešných rokov."

"Máme za sebou päť úspešných rokov."

S riaditeľom Košickej kancelárie Americkej obchodnej komory v SR Rastislavom Puchalom

Košická kancelária Americkej obchodnej komory v SR (American Chamber of Commerce in the Slovak Republic, AmCham) si v týchto dňoch pripomenula päť rokov existencie. O činnosti kancelárie sa Oceľ východu porozprávala s jej riaditeľom Rastislavom Puchalom.

· Ako hodnotíte päť rokov fungovania kancelárie?
- Predchádzajúcich päť rokov AmChamu v Košiciach je úspešným príbehom. Komora sa počas tohto obdobia stala rešpektovanou inštitúciou. Pôvodná členská základňa v regióne sa viac ako strojnásobila, organizujeme dve až tri obchodné podujatia každý mesiac. Stretávajú sa na nich naši členovia, ale aj ďalší partneri, predstavitelia mesta, univerzít, tretieho sektora... Vytvárame platformu pre podnikateľský i spoločenský networking. Takže, ešte raz, jednou vetou: Máme za sebou úspešnú päťročnicu.

· V čom vidíte najväčší prínos jej pôsobenia?
- Spočíva jednoznačne v napĺňaní jej poslania zhrnutého do troch slov: information, networking a advocacy - teda poskytovanie informácií, vytváranie platformy pre výmenu kontaktov a obhajoba záujmov našich členov.

· Ktorý projekt alebo výsledok činnosti kancelárie považujete za najdôležitejší?
- Každému podujatiu pripisujeme rovnakú vážnosť, bez ohľadu na to, či ide o pracovné raňajky, seminár, konferenciu či kokteil. Za všetky spomeniem aspoň dva najväčšie projekty v tomto roku. Prvým bola konferencia o zamestnanosti v Prešove, 20. mája, ktorú sme zorganizovali v spolupráci s Veľvyslanectvom USA. Sponzorovala ju spoločnosť U. S. Steel Košice. Druhým veľkým podujatím bola konferencia na tému daní v apríli v Košiciach. Obe zaujali množstvo ľudí zo všetkých oblastí pôsobenia.

· Ste spokojný so zapájaním členov komory do jej činnosti?
- Áno, zvlášť v regióne východného Slovenska si v tejto chvíli neviem spomenúť na členskú firmu, ktorá by sa nejakým spôsobom nepodieľala na niektorej z našich aktivít. Naše spoločnosti sa radi podieľajú na práci komory.

· Vidíte aj rezervy, ktoré by ste chceli odstrániť so zámerom zlepšiť činnosť kancelárie?
- Chyby nerobí len ten, kto nerobí nič. V každom prípade sa ich snažíme operatívne odstraňovať a vyhýbať sa im. Do budúcna mám v hlave mnoho projektov, ktoré je potrebné ešte interne odsúhlasiť. Košická kancelária AmCham určite prekvapí mnohými inováciami a novými podujatiami. Spoliehame sa pri tom aj na podporu nášho najsilnejšieho partnera v regióne U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...