Vyhľadávanie:

Maratónske fotografie na pôde USSK

Maratónske fotografie na pôde USSK

V nedeľu 6. októbra sa v Košiciach uskutoční jubilejný 90. ročník Medzinárodného maratónu mieru. Toto podujatie sa počas 90-tich rokov svojej existencie stalo fenoménom, ktorý púta pozornosť na celom svete. Je to zásluha aj dnešnej éry, ktorá búra prekážky a hranice. No existujú aj posolstvá a odkazy, ktoré priniesli svedkovia doby. Organizačný výbor MMM pripravil v tomto roku výstavu pod názvom 90 rokov košického maratónu vo fotografii. K dispozícii bude 90 fotografií od renomovaných i amatérskych fotografov z archívu od roku 1924 po vlaňajší rok, ktoré budú umiestnené na samonosných interiérových stojanoch s textami v slovenskom i anglickom jazyku.

Cieľom výstavy je zachytiť atmosféru a hrdinov najstaršieho maratónu v Európe a návrat k jednotlivým ročníkom maratónskych behov v Košiciach. V týchto dňoch je výstava inštalovaná v priestoroch Kasární/Kulturparku, ale záujemcovia z radov našich zamestnancov si ju budú môcť pozrieť aj v U. S. Steel Košice vo vestibule pred šikmou zasadačkou AB vo vstupnom areáli od 16. 9. do 23. 9. Srdečne pozývame všetkých milovníkov dobrej fotografie na vernisáž, ktorá sa uskutoční 16. 9. o 14.15 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...