Vyhľadávanie:

Marin obhájil prvenstvo

Marin obhájil prvenstvo

Letné športové hry USSK pokračovali v nedeľu 14. septembra súťažou v golfe

Bodkou za tohtoročnými Letnými športovými hrami zamestnancov U. S. Steel Košice bola súťaž v golfe, ktorá sa uskutočnila v nedeľu 14. septembra 2014 na 9-jamkovom golfovom areáli v Malej Ide. Tento ročník turnaja prilákal 23 mužov a jednu ženu. Keďže dva dni predtým výdatnejšie pršalo, organizátori sa obávali, v akom stave bude ihrisko a či kvôli dažďu budú musieť súťaž prerušovať. V nedeľu bolo napokon síce pod mrakom, ale našťastie nepršalo a tak sa hralo bez prestávky takmer štyri hodiny. Troj i štvorčlenné skupiny hráčov odohrali súťaž v dvoch kolách na 18-tich jamkách s úpravou hendikepu. Výsledky sa hodnotili v dvoch kategóriách, a to na rany brutto a v kategórii stableford so započítaním hendikepu. Okrem Slovákov, ktorí golfu holdujú, súťažili aj americkí manažéri, medzi nimi i takí, ktorí sa tomuto športu venujú už niekoľko rokov.

Patrí medzi nich aj prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke, ktorý ešte v roku 2010, keď bol golf zaradený do súťaží Letných športových hier, zvíťazil na rany brutto. V tomto roku skončil v tejto kategórii na 2. mieste s počtom rán 82. Prekonal ho jedine Ladislav Straka, ktorý si prvenstvo vybojoval so 78 ranami. Tretiu priečku na rany brutto obsadil s 84 údermi Gabriel Holub. Na ďalších priečkach sa v prvej päťke umiestnili: 4. Peter Marin 88 b., 5. Július Lang 89 bodov.

Kategóriu stableford so započítaním hendikepu vyhral so 47 bodmi Peter Marin, ktorý tak s rovnakým počtom bodov obhájil svoje vlaňajšie prvenstvo. Na 2. mieste sa so 44 bodmi umiestnil Christian Korn a na 3. mieste skončil Ladislav Straka so ziskom 42 bodov. Na 4. mieste s počtom 39 b. skončil Marcel Palai a 5. miesto obsadil s tým istým počtom bodov Michael A. Tookey.

V kategórii žien štartovala len Viera Hvozdíková, ale s ňou si mimo súťaž rekreačne zahrali aj Beáta Pitoráková a Sabine Kornová.

O ceny sa súťažilo aj v doplnkových disciplínach. Najdlhší odpal jednou ranou mal medzi mužmi Peter Marin, ktorého loptička dopadla na trávnik vo vzdialenosti 272 metrov. V súťaži nearest to pin, najbližšieho dopadu loptičky k jamke, zvíťazil George F. Babcoke, ktorého loptička sa po odpale zastavila 240 centimetrov pred jamkou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...