Vyhľadávanie:

Medzi chlapcami sa "žltilo" aj "červenalo"

Medzi chlapcami sa "žltilo" aj "červenalo"

Víťazmi 5. ročníka halového futbalového turnaja žiakov o Pohár predsedu Mestského futbalového zväzu (MFZ) Košice, ktorý finančne podporila aj spoločnosť U. S. Steel Košice sa v sobotu, 25. novembra, v telocvični SOU železničného v Košiciach stali chlapci z Lokomotívy Košice ( pod vedením trénera Jozefa Knapíka.

Vo finále turnaja vyhrali 2:0 nad rovesníkmi a najväčšími súpermi z MFK Košice. O víťazstve rozhodli góly Dávida Cirnera a najmä Dominika Martausa v závere 20-minutového stretnutia do opustenej bránky MFK, keď sa najlepší brankár turnaja Tomáš Mačičák v úsilí zvrátiť nepriaznivý výsledok vysunul hlboko do poľa a dal tak šancu presnému strelcovi. Finále ukázalo zaujímavý boj a bolo skutočným vyvrcholením vydareného podujatia, na ktorom štartovalo osem mužstiev zo Slovenska i Maďarska. Nečakane nervóznejším stretnutím bol duel o bronzové medaily medzi 1. MFK Košice a Benecol Košice, v ktorom sa občas nielen "žltilo", ale rozhodca musel vyťahovať aj červenú kartu. Úspešnejší boli napokon chlapci z 1. MHK, ktorí vyhrali 1:0 gólom Martina Ličáka. "Vidieť, že turnaj získava dobrú prestíž. Chlapci bojovali o každú loptu, o dobrý výsledok," poznamenal Marián Kéda, šéf organizačného výboru turnaja a predseda MFZ v Košiciach.

Podujatie prilákalo do metropoly východu aj mužstvá zo širšieho okolia: štartoval na ňom aj výber ObFZ Svidník a maďarského Sárospataku. Organizátori vyhodnotili aj najlepšieho strelca turnaja, ktorým sa so štyrmi gólmi stal Tomáš Janočko z víťazného družstva Lokomotívy. Za najlepších hráčov štartujúcich družstiev vyhlásili Martina Tótha (Lokomotíva), Radoslava Krištana (MFK), Martina Kyselu (1. MFK), Tomáša Magača (Benecol), Petra Körösiho (KAC Košice), Patrika Juhaňáka (Vyšné Opátske), Lóranta Leitnera (Sárospatak) a Ľuboša Varganina (ObFZ Svidník).

Konečné poradie: 1. Lokomotíva Košice, 2. MFK Košice, 3. 1. MFK Košice, 4. Benecol Košice, 5. KAC Košice, 6. TJ Opátske, 7. Sárospatak (Maďarsko), 8. Výber ObFZ Svidník.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...