Vyhľadávanie:

Medzi sedmičkami v nedeľu

Medzi sedmičkami v nedeľu

Hádzaná
Náš odchovanec Roman Kočík (pri streľbe) už v uplynulej sezóne dostal príležitosť v seniorskom kádri, v ktorom sa uchytil. V mnohých zápasoch sa mu darilo aj strelecky.

V sobotu a v nedeľu sa zápasmi úvodného kola začne nový ročník spoločnej česko-slovenskej súťaže hádzanárov sezóny 2004/2005 pod osvedčeným názvom HIL. Do tejto interligy vstúpia hádzanári 1. MHK Košice súbojom s Duklou Praha na domácej palubovke, na ktorej tak absolvujú v novom ročníku svoju premiéru s Duklou Praha. Tento premiérový zápas sa odohrá netradične v nedeľu predpoludním o 10.30 hodine.

"K tomuto staronovému hraciemu dňu v nedeľu predpoludním sme sa vrátili po niekoľkých rokoch. Zdalo sa nám, že na naše domáce stretnutia v sobotu večer chodilo málo divákov. To preto, že práve v rovnakom termíne sa v Košiciach hráva ligový basketbal a diváci dávali prednosť tomuto športu," povedal nám v úvode nášho rozhovoru tréner hádzanárov 1. MHK Košice Gabriel Schmiedt a pokračoval:

"Na interligu sme pripravení a celý káder okrem zraneného Faitha mám k dispozícii na premiérový zápas s pražskými vojakmi. V príprave sme odohrali 14 priateľských zápasov aj s medzinárodnými súpermi. Absolvovali sme tri turnaje, naposledy sme sa predstavili v maďarskom Ózde, kde sme skončili na 2. mieste. Vo finále sme s domácim Békesom remizovali 25:25, prehrali sme iba po strelách zo značky pokutového hodu 3:4. Konkrétny výkonnostný cieľ si pred súťažou nedávame, chceme však hrať kultúrnu hádzanú. Budeme sa snažiť vydať maximum úsilia na palubovke, aby aj umiestnenie v tabuľke smerovalo k našej spokojnosti."

V druhom kole HIL sa hádzanári Košíc predstavia 12. septembra v Kostelci, doma ich uvidíme v 3. kole v nedeľu 19. septembra v súboji s majstrom Slovenska Prešovom.

Okrem seniorov 1. MHK Košice sa na novú sezónu zodpovedne pripravujú aj majstrovské celky dorastu a žiakov. Štyri družstvá z nášho klubu štartovali pred týždňom na veľkom medzinárodnom turnaji Karviná Cup na severe Moravy. Z kvarteta košických mládežníckych tímov si najlepšie počínali starší žiaci a mladší dorastenci, ktorí si vybojovali medzi dvadsiatimi účastníkmi štvrté priečky vo svojich kategóriách. Mladší žiaci skončili na 7. mieste a naši úradujúci majstri Slovenska, starší dorastenci, obsadili 9. miesto. Tí vo svojej skupine podľahli Litvínovu 17:25 a i keď zdolali Karvinú 17:14, horším skóre skončili v skupine tretí a hrali potom už len o 9.-12. miesto konečného umiestnenia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...