Vyhľadávanie:

Mentor Network Košice

Mentor Network Košice

Kariérne poradenstvo a tútorstvo pre vysokoškolákov aj v našom meste

Program Mentor Network pre vysokoškolákov, ktorý vznikol z iniciatívy Regional Business Council v USA a ktorý v našej krajine organizuje CSI Leasing v spolupráci s Americkou obchodnou komorou na Slovensku (AmCham) a Veľvyslanectvom Spojených štátov amerických v SR, už spoznali, po Bratislave, aj mladí ľudia v Košiciach.

Hlavným zámerom programu je sprostredkovať budúcim absolventom vysokých škôl možnosť kariérneho poradenstva a tútorstva prostredníctvom priamej a osobnej komunikácie so zástupcami podnikateľského prostredia. V priestoroch Štátnej vedeckej knižnice sa koncom marca tohto roku stretli štyridsiati poslucháči Technickej univerzity v Košiciach, Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach a Prešovskej univerzity v Prešove so zástupcami AmCham, americkej ambasády a s bezmála dvadsiatkou topmanažérov z podnikateľského prostredia. V príjemnom prostredí diskutovali mladí ľudia o rôznorodých témach, či už z akademickej, pracovnej alebo manažérskej oblasti, a konfrontovali svoje názory so zástupcami praxe. Medzi účastníkmi z firemnej sféry nechýbali ani manažéri z U. S. Steel Košice - viceprezidentka pre riadenie externých služieb a vzťahov Elena Petrášková, viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák a generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča.

"Študenti štvrtých a piatych ročníkov univerzít z Košíc a Prešova, ktorí sa na mentoringovom programe zúčastňujú, prešli najprv na pôde jednotlivých fakúlt a potom aj prostredníctvom zástupcov Americkej obchodnej komory na Slovensku dôkladným výberom," uviedol koordinátor projektu z CSI Leasing Martin Kardoš. To dáva záruku, ako konštatoval, že príležitosť dostanú najlepší študenti, takí, ktorí na svojom osobnom rozvoji a budúcom kariérnom raste majú seriózny záujem. "Stretnutie so zástupcami firiem je pre študentov vskutku veľmi zaujímavé a inšpirujúce. Ja sám som v USA tento program absolvoval a veľmi mi pomohol, posunul ma dopredu."

Po nadviazaní kontaktov budú nasledovať osobné stretnutia študentov s mentormi priamo na pôde firiem. Po ich absolvovaní je už akákoľvek budúca komunikácia iba v ich rukách. Program je teda skvelým nástrojom na to, aby sa študenti dostali do kontaktu so skutočným podnikateľským prostredím, aby získali vedomosti, rady a know-how priamo od skúseného manažéra. Cieľom je, čo potvrdil aj riaditeľ AmCham v Košiciach Rastislav Puchala, zvýšiť povedomie vysokoškolákov o úspešných firmách na Slovensku, povzbudiť ich, aby po ukončení školy ostali v rodnej krajine a uplatnili sa tu, ako aj vyslať univerzitám signál, že predstavujú najhodnotnejšie prostredie pre vznik vedomostnej spoločnosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...